Mirësevini, vizitor! [ Regjistrohu | Hyr

Yjet e hoteleve, a tregojnë plotësimin e kritereve?

Info-Treg 07/08/2013

Informacioni më i rëndësishëm që marrim menjëherë nga një hotel është numri i yjeve. Shpesh shumë njerëz zgjedhin sipas këtij kriteri bazë edhe rezervimin në një hotel. Disa kërkojnë hotel me një yll për çmime më të lira, ndërsa të tjerë kërkojnë me 4 apo 5 yje për shërbimin më të mirë. Po çfarë e dallon një hotel me 2 yje nga një hotel me 3, ose 4 yje?

Vlerësimi i hoteleve me yje është gjithmonë në evolucion dhe ndryshon nga vendi në vend, por vitet e fundit “Hotelstars Union” arriti të harmonizojë klasifikimin e hoteleve në të gjithë Evropën dhe zonat përreth. Disa vende kanë pranuar kriteret e “Hotelstars Union” dhe pritet që ky kriter do të aplikohet në të gjithë Evropën.

Për të kuptuar më mirë kriteret e vendosura shërben ky infografik, i cili paraqet të gjitha shërbimet dhe objektet që janë të detyrueshme për hotelet, sipas vlerësimit të tyre me yje. Gjithashtu kjo mund t’ju shërbejë për të ndihmuar të zgjidhni hotelin që dëshironi dhe të gjykoni nëse yjet e vendosur mbi hyrjen e hotelit janë të vërtetë, apo jo.

yje hotele

Vendi ynë ende nuk është në listën e atyre vendeve që kanë zgjedhur të unifikojnë kriteret për vlerësimin e yjeve të hoteleve dhe shpesh shumë klientë mbeten të shgënjyer nga vetëvlerësimi i hoteleve tona. Si ka qenë përvoja juaj rreth kësaj çështje? Ju mund të komentoni më poshtë për përvojat tuaja në hotelet e Shqipërisë, apo jashtë vendit për plotësimin e kritereve të vlerësimit!

  • Ndryshimi i çmimeve të shitjes së apartamenteve në Tiranë

    by në 29/09/2018 - 0 Komente

    ZONA I Zona 1/1 Kinema “Ali Demi”, fusha e sportif, fshati Shkozë, Depo e Ujit, ishte 98,000 lekë/ m2, bëhet 97,700 lekë/m2   Zona 1 /2 Poligrafiku, Shkoza, Uzina e Autotraktorëve, fshati Shkozë, Lanabregas, Linzë, Sauk, ishte 80,000 lekë/ m2, bëhet 78,000 lekë/m2   ZONA 2 Zona 2/1 Piramida, stadiumi “Qemal Stafa”, ishte 187,000 lekem2, […]

  • 7 rregulla që duhet t’i thyesh kur intervistohesh për punë

    by në 29/09/2018 - 0 Komente

    Intervistat mund të jenë argëtuese. Ata që kanë kaluar disa intervista e dinë se nuk ka pse të jetë një përvojë e vështirë dhe stresuese. Stigma që rrethon intervistën është se gjithmonë duhet të mendoni për të projektuar versionin më të mirë të vetes. Por, kur intervistoheni disa herë, mësoni se më shumë se çdo […]

20 shitjet e fundit

total