Mirësevini, vizitor! [ Regjistrohu | Hyr

Tregu evropian i pasurive të paluajtshme

Info-Treg 02/10/2012

“Një krizë ekonomike ka lënë industrinë e pasurive të patundshme evropiane në harresë, krahasuar me tregjet që preferohen më shumë për potencialin e tyre dhe paratë e sigurta, sesa për fitimet e larta, tregje që fitojnë vëmendjen e investitorëve si alternativa të llojeve tradicionale të pronësisë”, arrin në përfundimin e tij raporti “Tendenca e Pasurive të Patundshme të Evropës 2012 dhe parashikimit vjetor” publikuar nga PwC dhe Urban Land Institute (ULI).

 

 

Raporti thotë se perspektivat për ndonjë kthesë këtë vit varen nga masat rregullatore që do të ndikojë në vullnetin e bankave për të dhënë kredi komerciale dhe nëse një kolaps financiar i shkaktuar nga industria për çështjet e borxhit të pavarur përfundimisht do të shkaktonte një reagim të gjerë nga bankat te investitorët. 2012 shënon fillimin e një epoke, që do të përcaktohet më tepër negative krahasuar me vitet më parë, thotë raporti, i cili përfshin intervista dhe anketa me më shumë se 600 profesionistë kryesorë të pronës komerciale në Evropë. Ai parashikon se këtë vit, financimi i pronës do të bëhet një viktimë e masave që marrin bankat për të trajtuar presionet dhe rregullatorin makro-ekonomik; rrjedhimisht nuk do të krijojë kapital për kreditimin e pronës; borxhi do të bëhet më afat-shkurtër dhe më i shtrenjtë dhe nevoja për të gjetur burime alternative të financimit do të bëhet e domosdoshme.

 

Joe Montgomery, shefi ekzekutiv i Uli Europe, thotë:

“Paqëndrueshmëria e thellë ndikon në ofruesit e kapitalit dhe të borxhit. Ne veprojnë në një mjedis që është shumë i vështirë krahasuar me modelin. Pasiguria mbi nivelin e ekspozimit të bankave ndaj mospagimit të borxhit të pavarur, i shoqëruar me pasiguri mbi ndryshimet rregullative të paraqitura si rezultat, ka shkaktuar elemente të rëndësishëm të tregjeve të kapitalit, gjë që reduktohet në gjendje paralize.”

 

 

 

John Forbes, partner i Real Estate në PwC dhe autor i raportit, thotë:

“Borxhi do të jetë historia kryesore e 2012. Ka një pesimizëm të përgjithshëm në lidhje me disponueshmërinë e borxhit të këtij viti, dhe në mënyrë të konsiderueshme huadhënësit janë të trishtuar. Vetëm 6% e huadhënësve besojnë se borxhi do të jetë në dispozicion, ashtu siç ishte në vitin 2011, 42% besojnë se do të jetë më pak në dispozicion, ndërsa 52% nuk besojnë fare. Kjo do të jetë një sfidë e madhe për shumë njerëz, por do të krijojë mundësi për të tjerët: në veçanti investitorët e kapitalit më pak të varur nga borxhi, ata që janë në gjendje të përfitojnë nga mundësitë e zhvillimeve bankare dhe ofruesit e borxhit të ri do të hyjnë në treg.Sot nuk dëgjohen më fjalët: duhet blerë.”

Lajm i mirë është se mendimi i të anketuarve në lidhje me disponueshmërinë e kapitalit është shumë më pozitiv. Më premtuese është përgjigja nga investitorët institucionalë: 65% besojnë se kapitali do të jetë në dispozicion për investime.

Raporti thotë se 2012 është për të gjetur mundësi të reja në të dyja mënyrat e investimit: afat-shkurtër dhe afat-mesëm. Këtë vit, raporti parashikon, se investitorët do të vazhdojë të shmangin një fokus strategjik në gjithë vendet, qytetet apo sektorët në favor të aseteve të huazuara.

 

 

 • 10 këshilla për të shitur një makinë të përdorur

  by në 15/09/2017 - 1 Komente

  1. Të njohësh tregun Do të jetë e lehtë të shisni makinën tuaj? Apo do t’ju duhet të ulni çmimin dhe të prisni gjatë? Ja disa të dhëna interesante: –          Makinat familjare edhe pse nuk kanë shumë fansa, kanë një kërkesë në rritje –          Shitjet e makinave të modifikuara dhe sportive janë sezonale; më shumë […]

 • Promovo biznesin në blogun e 100oferta.com

  by në 15/09/2017 - 0 Komente

  Kërkon të përhapësh idetë e tua? Dëshiron të promovosh një sipërmarrje? Ke një reagim për funksionimin e tregut? Shkruaj në blogun e 100oferta.com dhe do kesh mundësinë që shkrimi të lexohet nga mijëra vizitorë në ditë, të përhapet brenda pak minutash në rrjetet kryesore sociale: Facebook, Linkedln, Twitter, Google+ etj., në të cilat 100oferta.com ka […]

 • Si të blesh makina në ankand

  by në 14/10/2017 - 0 Komente

  Ka shumë mënyra për të blerë një makinë në Evropë, por kur bëhet fjalë për blerje të zgjuara me çmime sa më të lira një nga mënyrat më të mira është ajo e ankandit. Ankandi në internet ndryshon nga ankandi i zakonshëm i makinave, por disa nga rregullat bazë janë të njëjta. Duhet të regjistroheni […]

 • Cila është më e mira nga makinat e përdorura?

  by në 31/08/2017 - 0 Komente

  Kompania prestigjoze e testimit të makinave Dekra ka vlerësuar 15 milion inspektime të automjeteve. Kur ble një makinë të përdorur, ka edhe shumë rreziqe. Për shembull, vlerësimi i kostove për mirëmbajtjen e vazhdueshme: Sa është rreziku për blerjen e një makine që ka përshkuar 100,000 kilometra? A ka nevojë për shërbime në kutinë e shpejtësisë, […]

 • Çmimet e automjeteve të përdorura 2017

  by në 25/10/2017 - 0 Komente

  Përcaktimi i çmimeve mesatare të makinave sipas vendeve kërkon modele komplekse të përcaktimit të çmimeve, por këtë studim e ka realizuar me sukses Car Spring. Për makinat e përdorura, kjo mund të jetë edhe më e komplikuar. Shkalla e zhvlerësimit nga një makinë në tjetrën fillon në momentin kur makina shitet nga pronari i parë […]

total