Mirësevini, vizitor! [ Regjistrohu | Hyr

Shtyhet deri më 1 Prill afati për përditësimin e të dhënave nga bizneset

Lajme-Treg 07/03/2015

Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve shtyn deri me 1 prill 2015 afatin për përditësimin e të dhënave nga ana e biznesit.

“Fakti që masa e gjobave për vitin 2014 është ulur me 30% ose 33 milionë USD krahasuar me 2013, është një tregues se misioni ynë nuk drejtohet te  penalizimi, por te rritja e mbledhjes së të ardhurave nëpërmjet rritjes së vetëdeklarimit të tatimpaguesve”, deklarojnë Tatimet.

Shtyrjen e afatit Tatimet e shpjegojnë me fluksin e madh të aplikimeve, ndërsa po kalonte afati përfundimtar për përditësimin e adresave kryesore dhe sekondare të bizneseve, si dhe përditësimin e kodeve ekonomike pranë Qendrës Kombëtare të Regjistrimit (QKR).

“Çdo tatimpagues ka detyrimin ligjor që të përditësojë të dhënat e tij, sa herë që i ndryshon, pranë Qendrës Kombëtare të Regjistrimit. Në këto të dhëna, ndër të tjera përfshihen adresat kryesore dhe sekondare, si dhe veprimtaria ekonomike e tatimpaguesve. Duke parë në realitetin e përditshëm shmangien dhe mosplotësimin e këtij detyrimi, Administrata Tatimore vendosi që t’u bëjë thirrje tatimpaguesve për ta plotësuar atë, në mënyrë që të mos penalizoheshin, siç e parashikon legjislacioni në fuqi”, deklaron Administrata Tatimore.

Në mënyrë të përsëritur gjatë këtyre ditëve, Tatimet kanë sqaruar tatimpaguesit se në cilat raste do të duhej të paraqiteshin në sportelet e QKR-së dhe çfarë përbënte kjo nismë për ta. Për realizimin e këtij detyrimi të tatimpaguesve, Administrata Tatimore ka bashkëpunuar me Qendrën Kombëtare të Regjistrimit, e cila ka punuar me kapacitet të plotë dhe mbi të gjitha ka përballuar një fluks të gjerë tatimpaguesish.

/ Gazeta Shqip

Nuk ka tag

466 herë e lexuar, 1 herë sot

  

 • 10 këshilla për të shitur një makinë të përdorur

  by në 15/09/2017 - 1 Komente

  1. Të njohësh tregun Do të jetë e lehtë të shisni makinën tuaj? Apo do t’ju duhet të ulni çmimin dhe të prisni gjatë? Ja disa të dhëna interesante: –          Makinat familjare edhe pse nuk kanë shumë fansa, kanë një kërkesë në rritje –          Shitjet e makinave të modifikuara dhe sportive janë sezonale; më shumë […]

 • Promovo biznesin në blogun e 100oferta.com

  by në 15/09/2017 - 0 Komente

  Kërkon të përhapësh idetë e tua? Dëshiron të promovosh një sipërmarrje? Ke një reagim për funksionimin e tregut? Shkruaj në blogun e 100oferta.com dhe do kesh mundësinë që shkrimi të lexohet nga mijëra vizitorë në ditë, të përhapet brenda pak minutash në rrjetet kryesore sociale: Facebook, Linkedln, Twitter, Google+ etj., në të cilat 100oferta.com ka […]

 • Si të blesh makina në ankand

  by në 14/10/2017 - 0 Komente

  Ka shumë mënyra për të blerë një makinë në Evropë, por kur bëhet fjalë për blerje të zgjuara me çmime sa më të lira një nga mënyrat më të mira është ajo e ankandit. Ankandi në internet ndryshon nga ankandi i zakonshëm i makinave, por disa nga rregullat bazë janë të njëjta. Duhet të regjistroheni […]

 • Cila është më e mira nga makinat e përdorura?

  by në 31/08/2017 - 0 Komente

  Kompania prestigjoze e testimit të makinave Dekra ka vlerësuar 15 milion inspektime të automjeteve. Kur ble një makinë të përdorur, ka edhe shumë rreziqe. Për shembull, vlerësimi i kostove për mirëmbajtjen e vazhdueshme: Sa është rreziku për blerjen e një makine që ka përshkuar 100,000 kilometra? A ka nevojë për shërbime në kutinë e shpejtësisë, […]

 • Çmimet e automjeteve të përdorura 2017

  by në 25/10/2017 - 0 Komente

  Përcaktimi i çmimeve mesatare të makinave sipas vendeve kërkon modele komplekse të përcaktimit të çmimeve, por këtë studim e ka realizuar me sukses Car Spring. Për makinat e përdorura, kjo mund të jetë edhe më e komplikuar. Shkalla e zhvlerësimit nga një makinë në tjetrën fillon në momentin kur makina shitet nga pronari i parë […]

total