Mirësevini, vizitor! [ Regjistrohu | Hyr

Shtëpitë më të lira në Evropë

Info-Treg 07/07/2015

Në kushtet e rritjes së ulët ekonomike, Evropa është rajoni më i prekur në botë për momentin. Si pasojë çmimet e pasurive  të patundshme kanë rënë nga kërkesa e ulët, sidomos aty ku njerëzit përpiqen të fitojnë të ardhura për shtëpinë e dytë, ku shumë kanë emigruar për të fituar para dhe ku mbindërtimi ka krijuar një tepri të apartamenteve bosh.

Hungaria

Çmimet për qira ose blerje janë të mira në Hungari. Edhe në kryeqytetin Budapest mund të gjesh një apartament të mobiluar me qira në një zonë të përshtatshme për 300 € ose më pak. Çmimet për jetesën gjithshtu janë shumë të lira.

 

Rumania, Sllovakia, dhe Bullgaria

Këto tre vende kanë një tepri të ambjenteve të strehimit për të njëjtën arsye: shumë qytetarë të tyre jetojnë jashtë vendit dhe kjo do të thotë që kushdo mund të gjejë një apartament të mirë me qira për 250 €. Nëse dëshironi në zonat rurale, gjenden blloqe të tëra me shtëpi që janë ose përkohësisht ose përgjithmonë bosh. Nëse dëshironi të blini një shtëpi, mund të gjeni për më pak se 40.000 Euro.

 

Portugalia

Kriza ekonomike në Evropë e goditi dhe Portugalinë. Me papunësi të lartë, shpenzimet e jetesës janë shumë të ulëta dhe po ashtu edhe shtëpitë me qira, me përjashtim të stinëps së verës.

 

Spanja dhe Greqia

Spanja dhe Greqia nuk janë aq të lira sa vendet në Europën Lindore apo Portugalia, por me një ekonomi plotësisht të shembur dhe tregun imobilar të varur plotësisht nga bankat papunësia është në nivele të situatës së depresionit. Rreth 50% e të rinjve janë pa punë dhe kjo do të thotë se më shumë njerëz jetojnë me prindërit e tyre, më shumë familje ngushtohen në një shtëpi në vend të tre prej tyre.

 

Irlanda

Një nga ekonomitë më të trazuara të Evropës, në rritje të shpejtë dhe rënie edhe më të shpejtë. International Living raportoi këtë vit se mund të ndërmjetësoni për të blerë një pronë deri në 30,000 Euro, kur pak kohë më parë ka qenë 50,000 Euro dhe ” mund të blini një shtëpi për një të pestën e çmimit që kishte në vitin 2007.”

  

960 herë e lexuar, 1 herë sot

  

 • Si të përgatiteni për një intervistë pune?

  by në 08/01/2018 - 0 Komente

  Disa rregulla të thjeshta për të qenë kandidati kryesor për vendin e punës Të gjithëve na ka rastisur të jemi prezentë në një intervistë për një vend pune. Emocionet padiskutim janë të mëdha, e ndoshta çdo rregull i mësuar më parë, në ato momente harrohet. Megjithatë e rëndësishme është siguria dhe besimi në aftësitë tona, […]

 • 50 ide biznesi për të rinjtë e vendeve në zhvillim

  by në 11/01/2018 - 0 Komente

  Kontabiliteti. Nëse keni një diplomë kontabiliteti mund të filloni një shërbim si kontabilist i pavarur për bizneset e tjera të vogla që nuk mund të përballojnë një person me kohë të plotë.   Marketing affiliate. Nëse jeni një person bindës, mund të merrni një komision nga një kompani për shitjen e prodhimeve të tyre drejt […]

 • 15 pyetjet më të zakonshme në një intervistë pune

  by në 10/01/2018 - 0 Komente

  Nuk ka rëndësi nëse është hera e parë, apo e 100-të që intervistoheni për një vend pune. Gjithmonë është e rëndësishme që të jeni të përgatitur, që nga kontakti juaj fillestar me menaxherin e punësimit dhe në vijim. Sigurohuni që keni njohuri të mjaftueshme për kompaninë kohët e fundit, nëse është cituar në lajme, ka […]

 • Parimet themelore të dizajnit për dekorimin e shtëpisë

  by në 12/01/2018 - 0 Komente

  Disa njerëz kanë talent të lindur për dekorimin ose dizajnin. Të tjerët i mësojnë aftësitë dhe janë në gjendje t’i zbatojnë me sukses. Ka edhe të tjerë, që nuk janë shumë të aftë për dizajn, por disa teknika bazë mund t’i ndihmojnë shumë. Këto rregulla dhe parime për rregullimin janë mjaft të thjeshta dhe shumica […]

 • Sjellja e blerësit dhe strategjia e marketingut

  by në 09/01/2018 - 0 Komente

  Sjellja e blerësit është qasja sistematike e konsumatorëve kur hyjnë në procesin e blerjes dhe arrijnë të marrin vendime. Procesi i vendimmarrjes hap pas hapi, së bashku me mënyrat e zakonshme të vendimmarrjes, janë të dobishme për zhvillimin e strategjive të marketingut.   Njohja është e nevojshme Hapi i parë në procesin e blerjes së […]

total