Mirësevini, vizitor! [ Regjistrohu | Hyr

SHBA kërkon urgjentisht shoferë për kamionë

Info-Treg 10/10/2015

Deri në fund të ketij viti do të krijohet një mungesë prej 50.000 shoferë kamioni në Shtetet e Bashkuara, sipas raportit nga Shoqatave Amerikane e Kamionëve (ATA).
Bizneseve amerikane ju duhen shoferët e kamionëve për të transportuar mallrat për dërgesat e përditshme dhe çdo gjë të domosdoshme, nga ushqimi në supermarkete deri tek dërgesat e kompanive të internetit.
Paga mesatare vjetore për një shofer kamioni që punon për një kompani private, si p.sh. nga Walmart, është 73.000 USD, sipas ATA, ndërsa Departamenti i Punës e llogarit pagën mesatare vjetore për të gjithë shoferët e kamionëve në rreth 40,000 USD.
Ka 1.6 milionë shoferë kamioni në Amerikë. Mosha mesatare e shoferëve është 49 vjeç, ndërsa për punëtorët amerikanë rreth 42.

shofer kamioni
Femrat përbëjnë 47% të totalit të fuqisë punëtore amerikane, por vetëm 6% e të gjithë shoferëve janë gra.
Kushtet për t’u punësuar si shofer kamioni janë (për shtetas amerikanë) mosha mbi 21 vjeç, licencë për kamionët komerciale dhe nënshtrimi i kontrolleve për substancat e ndaluara. Pak njerëz janë të gatshëm për të qenë në rrugë çdo ditë dhe për orë të tëra në udhëtim të lodhshëm nga njëri shtet në tjetrin.

Marrë me shkurtime nga CNN Money

   

6311 herë e lexuar, 4 herë sot

  

 • 19 ide për dekorimin e shtëpisë me qira

  by në 02/08/2016 - 0 Komente

  Të jetosh në një hapësirë ​​të vogël është e vështirë, sidomos kur mundësitë tuaja për dekorime janë të kufizuara nga rregullat që ka vendosur edhe qiradhënësi.  Ja 19 ide origjinale dhe të thjeshta për t’u realizuar, që ju frymëzojnë për dekorimin e shtëpisë (dhe hapësirën) në mënyrën që dëshironi, pa shkelur asnjë nga detyrimet që […]

 • 10 këshilla për të blerë një makinë të përdorur

  by në 06/01/2016 - 3 Komente

  1. Pse po blini një makinë të përdorur? Nëse keni vendosur të blini një makinë të përdorur, keni marë një vendim të mençur. Mund të gjeni një makinë pothuajse aq të mirë sa edhe një e re.

 • 10 këshilla për të shitur një makinë të përdorur

  by në 15/01/2017 - 1 Komente

  1. Të njohësh tregun Do të jetë e lehtë të shisni makinën tuaj? Apo do t’ju duhet të ulni çmimin dhe të prisni gjatë? Ja disa të dhëna interesante: –          Makinat familjare edhe pse nuk kanë shumë fansa, kanë një kërkesë në rritje –          Shitjet e makinave të modifikuara dhe sportive janë sezonale; më shumë […]

 • Shfaqi ofertat përsëri në faqen e parë!

  by në 11/02/2017 - 2 Komente

  Ofertat e publikuara mund t’i shfaqësh përsëri në faqen e parë, çdo 24 orë, pa pritur aprovim dhe falas. Ky është një veprim fare i thjeshtë: mjafton të klikoni vetëm një buton që gjendet në fund të njoftimit, ose një ikonë tek paneli “Menaxhoni njoftimet” dhe automatikisht oferta ngjitet në krye të faqes së parë. Shih shembujt […]

 • SHBA kërkon urgjentisht shoferë për kamionë

  by në 10/10/2015 - 0 Komente

  Deri në fund të ketij viti do të krijohet një mungesë prej 50.000 shoferë kamioni në Shtetet e Bashkuara, sipas raportit nga Shoqatave Amerikane e Kamionëve (ATA). Bizneseve amerikane ju duhen shoferët e kamionëve për të transportuar mallrat për dërgesat e përditshme dhe çdo gjë të domosdoshme, nga ushqimi në supermarkete deri tek dërgesat e […]

total