Mirësevini, vizitor! [ Regjistrohu | Hyr

Samsung kryeson regjistrimin e patentave në Evropë për 2014

Info-Treg 26/02/2015

Zyra Europiane e Patentave publikoi shifrat për vitin 2014 të patentave të paraqitura, ç’ka tregoi se kryesohet nga kompania koreane dhe aktualisht prodhuesi më i madh në botë i telefonave smartphone, Samsung. Përsa i takon shteteve, SHBA dominon listën, me 71,700 ose 26% të të gjitha patentave të parashtruara.

Në përgjithësi, numri i patentave të paraqitura në Evropë u rrit me 3,1% në vitin 2014, me më shumë se 274.000. Në përputhje me luftën e gjatë ligjore lindur nga pretendimet për pronësinë intelektuale, patentat do të vazhdojnë të jenë një levë e fuqishme për kompanitë, duke u përpjekur të mbrojnë bizneset nga konkurrentët e tyre.

“Kërkesa për mbrojtjen e patentave në Evropë ka qenë në rritje dhe vazhdon për të pestin vit me rradhë,” thotë presidenti I EPO, Benoȋt Battistelli në një deklaratë. “Evropa vazhdon të forcojë rolin e vet të rëndësishëm si një qendër globale e teknologjisë dhe inovacionit për një numër në rritje të kompanive nga e gjithë bota. Rritja në paraqitjen e patentave u diktua nga Evropa në linjat e rëndësishme të industrive si një bazë solide për ekonominë: Ato nxisin konkurrueshmërinë, forcën ekonomike dhe punësimin”.

 

Pajisjet (Hardware) kryesojnë listën

Duket se kompanitë e fokusuara në prodhimin e pajisjeve hardware kanë parashtruar më shumë patenta, kryesuar nga Samsung dhe ndjekur nga kompanitë evropiane Philips e Sony Ericsson.

 

regjistrimi i patentave 1

Si qendër e botës të teknologjisë, SHBA tejkalon çdo vend tjetër kur është fjala për patenta.

regjistrimi i patentave 2

Vendi i dytë për nga madhësia është Japonia me 48.400 patentat, e ndjekur nga Gjermania dhe Kina, që ka rritjen më të shpejtë, deri 18,2% më shumë se një vit më parë.

 

Fusha e mjekësisë kryeson teknologjitë inovative

Mjekësia është kategoria më e madhe për patentat e paraqitura në EPO në 2014 me 11.000 patenta.

regjistrimi i patentave 3

Por nëse kombinohen komunikimin dixhital me teknologji kompjuterike nën një kategori IT e tejkalojnë mjekësinë me pothuajse 20.000 patenta.

/ Techcrunch

Nuk ka tag

736 herë e lexuar, 1 herë sot

  

 • Si të përgatiteni për një intervistë pune?

  by në 08/01/2018 - 0 Komente

  Disa rregulla të thjeshta për të qenë kandidati kryesor për vendin e punës Të gjithëve na ka rastisur të jemi prezentë në një intervistë për një vend pune. Emocionet padiskutim janë të mëdha, e ndoshta çdo rregull i mësuar më parë, në ato momente harrohet. Megjithatë e rëndësishme është siguria dhe besimi në aftësitë tona, […]

 • 50 ide biznesi për të rinjtë e vendeve në zhvillim

  by në 11/01/2018 - 0 Komente

  Kontabiliteti. Nëse keni një diplomë kontabiliteti mund të filloni një shërbim si kontabilist i pavarur për bizneset e tjera të vogla që nuk mund të përballojnë një person me kohë të plotë.   Marketing affiliate. Nëse jeni një person bindës, mund të merrni një komision nga një kompani për shitjen e prodhimeve të tyre drejt […]

 • 15 pyetjet më të zakonshme në një intervistë pune

  by në 10/01/2018 - 0 Komente

  Nuk ka rëndësi nëse është hera e parë, apo e 100-të që intervistoheni për një vend pune. Gjithmonë është e rëndësishme që të jeni të përgatitur, që nga kontakti juaj fillestar me menaxherin e punësimit dhe në vijim. Sigurohuni që keni njohuri të mjaftueshme për kompaninë kohët e fundit, nëse është cituar në lajme, ka […]

 • Parimet themelore të dizajnit për dekorimin e shtëpisë

  by në 12/01/2018 - 0 Komente

  Disa njerëz kanë talent të lindur për dekorimin ose dizajnin. Të tjerët i mësojnë aftësitë dhe janë në gjendje t’i zbatojnë me sukses. Ka edhe të tjerë, që nuk janë shumë të aftë për dizajn, por disa teknika bazë mund t’i ndihmojnë shumë. Këto rregulla dhe parime për rregullimin janë mjaft të thjeshta dhe shumica […]

 • Sjellja e blerësit dhe strategjia e marketingut

  by në 09/01/2018 - 0 Komente

  Sjellja e blerësit është qasja sistematike e konsumatorëve kur hyjnë në procesin e blerjes dhe arrijnë të marrin vendime. Procesi i vendimmarrjes hap pas hapi, së bashku me mënyrat e zakonshme të vendimmarrjes, janë të dobishme për zhvillimin e strategjive të marketingut.   Njohja është e nevojshme Hapi i parë në procesin e blerjes së […]

total