Mirësevini, vizitor! [ Regjistrohu | Hyr

Rritet çmimi i patentave

Lajme-Treg 15/02/2015

Prej muajit shkurt, marrja e patentes kushton rreth 30% më shtrenjtë. Mësuesit e drejtimit të mjetit i kanë rritur tarifat. Për përgatitjen në teori dhe praktike, shpenzimi mesatar ka kaluar nga 35 mijë lekë në 50 mijë lekë.

Përmes rritjes së tarifave, autoshkollat pretendojnë se po punojnë më shumë me drejtuesit e mjeteve.

E nëse tarifat kane shkuar drejt rritjes, një person që nuk ka shumë për praktikë në drejtimin e mjetit, mund të shpenzojë edhe më pak për tu pajisur me patentë.

Për sa i përket tarifës publike të pajisjes me patentë, nuk ka ndryshime në kosto sipas drejtorit të Përgjithshëm të Shërbimit të Transportit Rrugor, Ylli Spahiu.

Kjo drejtori po përgatitet të fusë në proces vleresimin e patentës me pikë.

Sipas Spahiut, sistemi i vlerësimit pritet të jetë gati brenda tre muajve, dhe synohet të ulë aksidentet në rrugë.

Si formimi më fleksibël për pajisjen e patentes edhe vlerësimi në bazë të pikëve janë një shembull europian që po ndiqet.

Por, për një patentë më të vlefshme drejtuesit e mjeteve kërkojnë të rishikohet testimi me shkrim. Në testim, gjenden pyetje që nuk lidhen me drejtimin e mjetit e rregullave të qarkullimit.

/ mapo.al

891 herë e lexuar, 1 herë sot

  

 • Si të përgatiteni për një intervistë pune?

  by në 08/01/2018 - 0 Komente

  Disa rregulla të thjeshta për të qenë kandidati kryesor për vendin e punës Të gjithëve na ka rastisur të jemi prezentë në një intervistë për një vend pune. Emocionet padiskutim janë të mëdha, e ndoshta çdo rregull i mësuar më parë, në ato momente harrohet. Megjithatë e rëndësishme është siguria dhe besimi në aftësitë tona, […]

 • 50 ide biznesi për të rinjtë e vendeve në zhvillim

  by në 11/01/2018 - 0 Komente

  Kontabiliteti. Nëse keni një diplomë kontabiliteti mund të filloni një shërbim si kontabilist i pavarur për bizneset e tjera të vogla që nuk mund të përballojnë një person me kohë të plotë.   Marketing affiliate. Nëse jeni një person bindës, mund të merrni një komision nga një kompani për shitjen e prodhimeve të tyre drejt […]

 • 15 pyetjet më të zakonshme në një intervistë pune

  by në 10/01/2018 - 0 Komente

  Nuk ka rëndësi nëse është hera e parë, apo e 100-të që intervistoheni për një vend pune. Gjithmonë është e rëndësishme që të jeni të përgatitur, që nga kontakti juaj fillestar me menaxherin e punësimit dhe në vijim. Sigurohuni që keni njohuri të mjaftueshme për kompaninë kohët e fundit, nëse është cituar në lajme, ka […]

 • Parimet themelore të dizajnit për dekorimin e shtëpisë

  by në 12/01/2018 - 0 Komente

  Disa njerëz kanë talent të lindur për dekorimin ose dizajnin. Të tjerët i mësojnë aftësitë dhe janë në gjendje t’i zbatojnë me sukses. Ka edhe të tjerë, që nuk janë shumë të aftë për dizajn, por disa teknika bazë mund t’i ndihmojnë shumë. Këto rregulla dhe parime për rregullimin janë mjaft të thjeshta dhe shumica […]

 • Sjellja e blerësit dhe strategjia e marketingut

  by në 09/01/2018 - 0 Komente

  Sjellja e blerësit është qasja sistematike e konsumatorëve kur hyjnë në procesin e blerjes dhe arrijnë të marrin vendime. Procesi i vendimmarrjes hap pas hapi, së bashku me mënyrat e zakonshme të vendimmarrjes, janë të dobishme për zhvillimin e strategjive të marketingut.   Njohja është e nevojshme Hapi i parë në procesin e blerjes së […]

total