Mirësevini, vizitor! [ Regjistrohu | Hyr

Projektiligji i ri për lojrat e fatit

Lajme-Treg 14/02/2015

Sipas një projektligji, të miratuar nga Këshilli i Ministrave për lojrat e fatit, kazinotë do të zhvendosen në zonat turistike.

Projektligji parashikon kushte dhe kritere të forta për subjektet që do të aplikojnë për marrjen e licencës për çdo kategori lojërash fati, duke u shoqëruar dhe me tarifa të larta për një numër të kufizuar pikash.

Për pikat e basteve sportive, është parashikuar një numër maksimal prej 500 sallash për subjekt, me një distancë 200 metra larg nga njëra tjetra, duke mos u lejuar subjekteve të zgjerohen. Për bastet sportive dhe bastet e garave në pistë afati i licencimit do të jetë 10 vjet, tarifa për licensë 200 milionë Lekë, kurse për për bingon televizive afati i licencimit do të jetë 10 vjet e tarifa për licensë 40 milionë Lekë. Për kazino dhe lotari kombëtare afati i licencimit parashikohet 10 vjet dhe tarifat për licensë janë nga 40 milionë deri në 1 miliardë Lekë.

Projektligji i ri përcakton edhe gjoba 500.000 apo 1.000.000 Lekë. Organizatori detyrohet të ngurtësojë një fond prej 5 milionë Lekë për mbrojtjen e lojtarit, si dhe 10 milionë Lekë për pagesën e detyrimeve ndaj Njësisë së Lojërave të Fatit.

Gjatë vitit 2015 parashikohen 4.1 miliardë Lekë (30 milionë Euro) të ardhura nga taksimi i këtij aktiviteti.

517 herë e lexuar, 1 herë sot

  

 • Si të përgatiteni për një intervistë pune?

  by në 08/01/2018 - 0 Komente

  Disa rregulla të thjeshta për të qenë kandidati kryesor për vendin e punës Të gjithëve na ka rastisur të jemi prezentë në një intervistë për një vend pune. Emocionet padiskutim janë të mëdha, e ndoshta çdo rregull i mësuar më parë, në ato momente harrohet. Megjithatë e rëndësishme është siguria dhe besimi në aftësitë tona, […]

 • 50 ide biznesi për të rinjtë e vendeve në zhvillim

  by në 11/01/2018 - 0 Komente

  Kontabiliteti. Nëse keni një diplomë kontabiliteti mund të filloni një shërbim si kontabilist i pavarur për bizneset e tjera të vogla që nuk mund të përballojnë një person me kohë të plotë.   Marketing affiliate. Nëse jeni një person bindës, mund të merrni një komision nga një kompani për shitjen e prodhimeve të tyre drejt […]

 • 15 pyetjet më të zakonshme në një intervistë pune

  by në 10/01/2018 - 0 Komente

  Nuk ka rëndësi nëse është hera e parë, apo e 100-të që intervistoheni për një vend pune. Gjithmonë është e rëndësishme që të jeni të përgatitur, që nga kontakti juaj fillestar me menaxherin e punësimit dhe në vijim. Sigurohuni që keni njohuri të mjaftueshme për kompaninë kohët e fundit, nëse është cituar në lajme, ka […]

 • Parimet themelore të dizajnit për dekorimin e shtëpisë

  by në 12/01/2018 - 0 Komente

  Disa njerëz kanë talent të lindur për dekorimin ose dizajnin. Të tjerët i mësojnë aftësitë dhe janë në gjendje t’i zbatojnë me sukses. Ka edhe të tjerë, që nuk janë shumë të aftë për dizajn, por disa teknika bazë mund t’i ndihmojnë shumë. Këto rregulla dhe parime për rregullimin janë mjaft të thjeshta dhe shumica […]

 • Sjellja e blerësit dhe strategjia e marketingut

  by në 09/01/2018 - 0 Komente

  Sjellja e blerësit është qasja sistematike e konsumatorëve kur hyjnë në procesin e blerjes dhe arrijnë të marrin vendime. Procesi i vendimmarrjes hap pas hapi, së bashku me mënyrat e zakonshme të vendimmarrjes, janë të dobishme për zhvillimin e strategjive të marketingut.   Njohja është e nevojshme Hapi i parë në procesin e blerjes së […]

total