Mirësevini, vizitor! [ Regjistrohu | Hyr

Përmbytjet rrezikojnë pritshmërinë e ekonomisë këtë vit

Lajme-Treg 02/02/2015

Përmbytjet kanë mbuluar me ujë pothuajse gjysmën e territorit të Shqipërisë, dhe për pasojë kjo katastrofë natyrpre do të reflektohet edhe në ekonominë shqiptare. Ky është paralajmërimi i Bankës Botërore, e cila parashikon se fatkeqësitë natyrore do të shkaktojnë dëme të shumta në ekonomi. Në një raport të publikuar mbi impaktin e Fatkeqësive Natyrore në vendet e  Europës Juglindore, BB thekson se përmbytjet kanë ndikim të drejtpërdrejtë mbi bujqësinë, turizmin dhe energjinë.

Arsyeja kryesore në konkluzionin e ekspertëve të BB është se mbi 40% e popullsisë siguron të ardhurat me bujqësi, ndërkohë normat e sigurimit për fermerët që preken nga këto fatkeqësi janë tepër të ulëta.
Pavarësisht parashikimeve të mëparshme të BB për rritjen e ekonomisë shqiptare prej 3% në vitin 2015, në raport i bëhet thirrje të gjithë faktorëve politikë në Shqipëri që të vlerësojnë seriozisht situatën.

405 herë e lexuar, 1 herë sot

  

 • Si të përgatiteni për një intervistë pune?

  by në 08/01/2018 - 0 Komente

  Disa rregulla të thjeshta për të qenë kandidati kryesor për vendin e punës Të gjithëve na ka rastisur të jemi prezentë në një intervistë për një vend pune. Emocionet padiskutim janë të mëdha, e ndoshta çdo rregull i mësuar më parë, në ato momente harrohet. Megjithatë e rëndësishme është siguria dhe besimi në aftësitë tona, […]

 • 50 ide biznesi për të rinjtë e vendeve në zhvillim

  by në 11/01/2018 - 0 Komente

  Kontabiliteti. Nëse keni një diplomë kontabiliteti mund të filloni një shërbim si kontabilist i pavarur për bizneset e tjera të vogla që nuk mund të përballojnë një person me kohë të plotë.   Marketing affiliate. Nëse jeni një person bindës, mund të merrni një komision nga një kompani për shitjen e prodhimeve të tyre drejt […]

 • 15 pyetjet më të zakonshme në një intervistë pune

  by në 10/01/2018 - 0 Komente

  Nuk ka rëndësi nëse është hera e parë, apo e 100-të që intervistoheni për një vend pune. Gjithmonë është e rëndësishme që të jeni të përgatitur, që nga kontakti juaj fillestar me menaxherin e punësimit dhe në vijim. Sigurohuni që keni njohuri të mjaftueshme për kompaninë kohët e fundit, nëse është cituar në lajme, ka […]

 • Parimet themelore të dizajnit për dekorimin e shtëpisë

  by në 12/01/2018 - 0 Komente

  Disa njerëz kanë talent të lindur për dekorimin ose dizajnin. Të tjerët i mësojnë aftësitë dhe janë në gjendje t’i zbatojnë me sukses. Ka edhe të tjerë, që nuk janë shumë të aftë për dizajn, por disa teknika bazë mund t’i ndihmojnë shumë. Këto rregulla dhe parime për rregullimin janë mjaft të thjeshta dhe shumica […]

 • Sjellja e blerësit dhe strategjia e marketingut

  by në 09/01/2018 - 0 Komente

  Sjellja e blerësit është qasja sistematike e konsumatorëve kur hyjnë në procesin e blerjes dhe arrijnë të marrin vendime. Procesi i vendimmarrjes hap pas hapi, së bashku me mënyrat e zakonshme të vendimmarrjes, janë të dobishme për zhvillimin e strategjive të marketingut.   Njohja është e nevojshme Hapi i parë në procesin e blerjes së […]

total