Mirësevini, vizitor! [ Regjistrohu | Hyr

Ndërtimi, rriten pagat, ulen shpenzimet për makineri

Lajme-Treg 04/03/2015

Kompanitë e ndërtimit të banesave gjatë tremujorit të katërt të vitit 2014 rritën shpenzimet për paga dhe materiale, ndërsa ulën shpenzimet për makineri, krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit 2013.

Sipas statistikave zyrtare të INSTAT të publikuara të mërkurën, në tremujorin e katërt të vitit 2014, indeksi i kushtimit në ndërtim (për banesa) arriti 102,3 %.

Në tremujorin e katërt 2014 ndryshimi vjetor i indeksit të kushtimit në ndërtim (për banesa) është 0,1 %. Krahasuar me tremujorin e katërt të vitit 2013, rritja më e madhe vërehet te grupi “shpenzime për paga” me 1,6 % duke u ndjekur nga grupi “shpenzime materiale” me 0,9 %. Brenda këtij grupi, rritja më e madhe vërehet në nëngrupet “materiale ndërtimi” dhe “materiale hidro-sanitare” me 1,0 % secila.

Në tremujorin e katërt të vitit 2014 krahasuar me tremujorin e katërt të vitit 2013, ulja më e madhe vjetore vërehet në grupin ”shpenzime makinerie” me 1,3 %. Në këtë periudhë ndryshimi tremujor i indeksit është 0,2 %. Indeksi i çmimeve të grupit “shpenzime materiale” është rritur me 0,3 % krahasuar me tremujorin e tretë 2014. Brenda këtij grupi rritjen më të madhe e kanë nëngrupet “materiale hidro-sanitare” dhe “materiale elektrike dhe komunikimi” respektivisht me 0,6 % dhe 0,3 %. Krahasuar me tremujorin e katërt të vitit 2013, indeksi i grupit “shpenzime për paga” u rrit me 0.2 %. Indekset e grupeve ”shpenzime transporti” dhe ”shpenzime makinerie” u ulën me 0,1 % secili, krahasuar me tremujorin e mëparshëm.

/ ATSH

Nuk ka tag

616 herë e lexuar, 1 herë sot

  

 • Si të përgatiteni për një intervistë pune?

  by në 08/01/2018 - 0 Komente

  Disa rregulla të thjeshta për të qenë kandidati kryesor për vendin e punës Të gjithëve na ka rastisur të jemi prezentë në një intervistë për një vend pune. Emocionet padiskutim janë të mëdha, e ndoshta çdo rregull i mësuar më parë, në ato momente harrohet. Megjithatë e rëndësishme është siguria dhe besimi në aftësitë tona, […]

 • 50 ide biznesi për të rinjtë e vendeve në zhvillim

  by në 11/01/2018 - 0 Komente

  Kontabiliteti. Nëse keni një diplomë kontabiliteti mund të filloni një shërbim si kontabilist i pavarur për bizneset e tjera të vogla që nuk mund të përballojnë një person me kohë të plotë.   Marketing affiliate. Nëse jeni një person bindës, mund të merrni një komision nga një kompani për shitjen e prodhimeve të tyre drejt […]

 • Çmimet e automjeteve të përdorura 2017

  by në 25/10/2017 - 0 Komente

  Përcaktimi i çmimeve mesatare të makinave sipas vendeve kërkon modele komplekse të përcaktimit të çmimeve, por këtë studim e ka realizuar me sukses Car Spring. Për makinat e përdorura, kjo mund të jetë edhe më e komplikuar. Shkalla e zhvlerësimit nga një makinë në tjetrën fillon në momentin kur makina shitet nga pronari i parë […]

 • Fuoristradat më të mira për vitin 2017

  by në 26/10/2017 - 0 Komente

  Njerëzit i pëlqejnë furoistradat, pozicionin e ngritur të tyre, ndjenjën e qëndrueshmërisë dhe nocionin që fuoristradat të mbajnë të sigurt, pavarësisht nga moti apo lloji i rrugës. Ata janë tërhequr gjithnjë e më shumë, për stilin e tyre të veçantë. Dizajni i tyre sot është shumë larg nga modelet e vjetra. Fuoristradat tani kanë elementë […]

 • Historia e Mercedes-Benz

  by në 25/10/2017 - 0 Komente

  Prodhuesi gjerman i makinerive luksoze Mercedes-Benz ka qenë i pranishëm në rrugë me makinat e tij për më shumë se një shekull, duke kaluar në mënyrë elegante dy sfidat e ashpra të historisë së automobilave. Përgjegjës për gjenezën moderne të motorit me djegie të brendshme, ‘etërit’ e markës Mercedes-Benz praktikisht shpikën automobilin. Shumë vite më […]

total