Mirësevini, vizitor! [ Regjistrohu | Hyr

Marrëveshje tjetër me gjermanët për energjinë

Lajme-Treg 26/02/2015

Shqipëria nënshkroi një marrëveshje me Max Streicher, firmën gjermane të menaxhimit të projekteve, për të ndërtuar një linjë energjie me Italinë në vlerë rreth 200 milionë Euro,  raporton agjencia Reuters.

Marrëveshja u nënshkrua në Mynih të Gjermanisë. Ajo parashikon që Max Streicher të veprojë si lider i një grupi që do kryejë studimin e fizibilitetit, do sigurojë financimin dhe do të sjellë në bord të tjerë investitorë. Ministria e Energjisë publikoi të dhëna se projekti do të krijojë mundësi të mëdha për investime të reja në sektorin e energjisë në Shqipëri, veçanërisht në energjinë e rinovueshme. Marrëveshja me Max Streicher vjen pasi Gjermania ka financuar 50% si kredi dhe 50% si grant ndërtimin e linjës së transmetimit të energjisë 400 kV mes Shqipërisë dhe Kosovës.

Nuk ka tag

454 herë e lexuar, 1 herë sot

  

 • Si të përgatiteni për një intervistë pune?

  by në 08/01/2018 - 0 Komente

  Disa rregulla të thjeshta për të qenë kandidati kryesor për vendin e punës Të gjithëve na ka rastisur të jemi prezentë në një intervistë për një vend pune. Emocionet padiskutim janë të mëdha, e ndoshta çdo rregull i mësuar më parë, në ato momente harrohet. Megjithatë e rëndësishme është siguria dhe besimi në aftësitë tona, […]

 • 50 ide biznesi për të rinjtë e vendeve në zhvillim

  by në 11/01/2018 - 0 Komente

  Kontabiliteti. Nëse keni një diplomë kontabiliteti mund të filloni një shërbim si kontabilist i pavarur për bizneset e tjera të vogla që nuk mund të përballojnë një person me kohë të plotë.   Marketing affiliate. Nëse jeni një person bindës, mund të merrni një komision nga një kompani për shitjen e prodhimeve të tyre drejt […]

 • 15 pyetjet më të zakonshme në një intervistë pune

  by në 10/01/2018 - 0 Komente

  Nuk ka rëndësi nëse është hera e parë, apo e 100-të që intervistoheni për një vend pune. Gjithmonë është e rëndësishme që të jeni të përgatitur, që nga kontakti juaj fillestar me menaxherin e punësimit dhe në vijim. Sigurohuni që keni njohuri të mjaftueshme për kompaninë kohët e fundit, nëse është cituar në lajme, ka […]

 • Parimet themelore të dizajnit për dekorimin e shtëpisë

  by në 12/01/2018 - 0 Komente

  Disa njerëz kanë talent të lindur për dekorimin ose dizajnin. Të tjerët i mësojnë aftësitë dhe janë në gjendje t’i zbatojnë me sukses. Ka edhe të tjerë, që nuk janë shumë të aftë për dizajn, por disa teknika bazë mund t’i ndihmojnë shumë. Këto rregulla dhe parime për rregullimin janë mjaft të thjeshta dhe shumica […]

 • Sjellja e blerësit dhe strategjia e marketingut

  by në 09/01/2018 - 0 Komente

  Sjellja e blerësit është qasja sistematike e konsumatorëve kur hyjnë në procesin e blerjes dhe arrijnë të marrin vendime. Procesi i vendimmarrjes hap pas hapi, së bashku me mënyrat e zakonshme të vendimmarrjes, janë të dobishme për zhvillimin e strategjive të marketingut.   Njohja është e nevojshme Hapi i parë në procesin e blerjes së […]

total