Mirësevini, vizitor! [ Regjistrohu | Hyr

Korçë, do të punësohen banorët e zonave ku kalon gazsjellësi

Lajme-Treg 25/02/2015

Fillimi i punës për ndërtimin e gazsjellësit TAP, projekti që prek zonën jugore të Shqipërisë dhe që pritet të ketë një impakt të rëndësishëm në ekonominë shqiptare, ka mbledhur në një takim kryebashkiakun e Korçës, Sotiraq Filo dhe Drejtorin e Departamentit të ASM, Anton Mifsud Bonnici, Country Managers, të Shqipërisë, Greqisë dhe Italisë.

Gjatë takimit, palët diskutuan mbi udhën që do ndiqet për realizimin e këtij projekti, ku Korça do të jetë rajoni i parë që do të preket në vendin tonë. TAP do nisë udhëtimin nga konsorciumi i Azerbajxhanit për të kaluar në Turqi, Greqi, Shqipëri dhe më tej përmes detit Adriatik, në Itali.

Realizimi i këtij projekti do të nisë në fillim të vitit 2016, teksa aktualisht po vijojnë konsultat me drejtues vendorë për pikat ku do kalojë tubacioni, si dhe për shpronësimet që do ketë në zona të caktuara.

Ky projekt do të kalojë në territorin e komunave Bulgarec, Mollaj dhe Vithkuq, që do të jenë pjesë e Bashkisë së Korçës. Gjatë takimit u vlerësuan mundësitë e punësimit të banorëve të këtyre zonave gjatë realizimit të projektit dhe për këtë, Bashkia e Korçës mori gatishmërinë për plotësimin e kësaj kërkese.

Ky projekt do të sjellë përfitime afatgjata për rajonin, për banorët e qytetit të Korçës dhe të gjithë Shqipërisë.

Nuk ka tag

458 herë e lexuar, 1 herë sot

  

 • Si të përgatiteni për një intervistë pune?

  by në 08/01/2018 - 0 Komente

  Disa rregulla të thjeshta për të qenë kandidati kryesor për vendin e punës Të gjithëve na ka rastisur të jemi prezentë në një intervistë për një vend pune. Emocionet padiskutim janë të mëdha, e ndoshta çdo rregull i mësuar më parë, në ato momente harrohet. Megjithatë e rëndësishme është siguria dhe besimi në aftësitë tona, […]

 • 50 ide biznesi për të rinjtë e vendeve në zhvillim

  by në 11/01/2018 - 0 Komente

  Kontabiliteti. Nëse keni një diplomë kontabiliteti mund të filloni një shërbim si kontabilist i pavarur për bizneset e tjera të vogla që nuk mund të përballojnë një person me kohë të plotë.   Marketing affiliate. Nëse jeni një person bindës, mund të merrni një komision nga një kompani për shitjen e prodhimeve të tyre drejt […]

 • 15 pyetjet më të zakonshme në një intervistë pune

  by në 10/01/2018 - 0 Komente

  Nuk ka rëndësi nëse është hera e parë, apo e 100-të që intervistoheni për një vend pune. Gjithmonë është e rëndësishme që të jeni të përgatitur, që nga kontakti juaj fillestar me menaxherin e punësimit dhe në vijim. Sigurohuni që keni njohuri të mjaftueshme për kompaninë kohët e fundit, nëse është cituar në lajme, ka […]

 • Parimet themelore të dizajnit për dekorimin e shtëpisë

  by në 12/01/2018 - 0 Komente

  Disa njerëz kanë talent të lindur për dekorimin ose dizajnin. Të tjerët i mësojnë aftësitë dhe janë në gjendje t’i zbatojnë me sukses. Ka edhe të tjerë, që nuk janë shumë të aftë për dizajn, por disa teknika bazë mund t’i ndihmojnë shumë. Këto rregulla dhe parime për rregullimin janë mjaft të thjeshta dhe shumica […]

 • Sjellja e blerësit dhe strategjia e marketingut

  by në 09/01/2018 - 0 Komente

  Sjellja e blerësit është qasja sistematike e konsumatorëve kur hyjnë në procesin e blerjes dhe arrijnë të marrin vendime. Procesi i vendimmarrjes hap pas hapi, së bashku me mënyrat e zakonshme të vendimmarrjes, janë të dobishme për zhvillimin e strategjive të marketingut.   Njohja është e nevojshme Hapi i parë në procesin e blerjes së […]

total