Mirësevini, vizitor! [ Regjistrohu | Hyr

Kandidati për Guvernator i Bankës së Shqipërisë, Genti Sejko, paraqet prioritetet

Lajme-Treg 30/01/2015

Rikuperimi i imazhit të dëmtuar të Bankës së Shqipërisë është një ndër prioritetet që ka paraqitur sot në komisionin e ekonomisë, kandidati për Guvernator i kësaj banke, Genti Sejko. Ai zhvilloi një seancë dëgjimore në komisionin kuvendor të Ekonomisë, ku theksoi se ka si objektiv përqëndrimin tek trasparenca, politika monetare, dhe menaxhimin e këtij institucioni. Sejko ka paraqitur një sërë objektivash të tjera  ku do të përqëndrohet në drejtimin e Bankës së Shqipërisë, nëse i besohet kjo detyrë.

“Me transpearencën, kuptohet si objektiv kryesor rikuperimin e besimit ndaj këtij institucioni. Ngjarja e ndodhur ka dëmtuar imazhin e këtij institucioni, ndaj përmirësimi i imazhit është objektiv kryesor. Është i rëndësishëm zbatimi i ligjit dhe standardeve përmes transaparencës. Gjykoj që duhet bërë publike mbledhja e Këshillit Mbikqyrës, si dhe analizat dhe diskutimet. Mbrojtja e interesave të konsumatorëve një tjetër prioritet i imi. Jam i vendosur që të arrij,  që BSh të luajë një rol të rëndësishëm në reduktimin financiar. Me politikën monetare, do të jetë sensibiliteti dhe arritja e objektivave nëpërmjet uljes së normës së interesit. Është po ashtu e rëndësishme rritja e rolit të Bankës Qëndrore në instrumentet financiare. Objektiv tjetër rritja e transparencës së vendimarrjues së politikës monetare. Nxitja e kreditimit do të jetë një tjetër objektiv që do të vijojmë bashkëpunimin me të gjithë aktorët e tjerë. Gjithashtu është e rëndësishsme që të forcohet struktura e kontrollit te brendëshëm”, tha Sejko.

Nuk ka tag

475 herë e lexuar, 1 herë sot

  

 • Si të përgatiteni për një intervistë pune?

  by në 08/01/2018 - 0 Komente

  Disa rregulla të thjeshta për të qenë kandidati kryesor për vendin e punës Të gjithëve na ka rastisur të jemi prezentë në një intervistë për një vend pune. Emocionet padiskutim janë të mëdha, e ndoshta çdo rregull i mësuar më parë, në ato momente harrohet. Megjithatë e rëndësishme është siguria dhe besimi në aftësitë tona, […]

 • 50 ide biznesi për të rinjtë e vendeve në zhvillim

  by në 11/01/2018 - 0 Komente

  Kontabiliteti. Nëse keni një diplomë kontabiliteti mund të filloni një shërbim si kontabilist i pavarur për bizneset e tjera të vogla që nuk mund të përballojnë një person me kohë të plotë.   Marketing affiliate. Nëse jeni një person bindës, mund të merrni një komision nga një kompani për shitjen e prodhimeve të tyre drejt […]

 • 15 pyetjet më të zakonshme në një intervistë pune

  by në 10/01/2018 - 0 Komente

  Nuk ka rëndësi nëse është hera e parë, apo e 100-të që intervistoheni për një vend pune. Gjithmonë është e rëndësishme që të jeni të përgatitur, që nga kontakti juaj fillestar me menaxherin e punësimit dhe në vijim. Sigurohuni që keni njohuri të mjaftueshme për kompaninë kohët e fundit, nëse është cituar në lajme, ka […]

 • Parimet themelore të dizajnit për dekorimin e shtëpisë

  by në 12/01/2018 - 0 Komente

  Disa njerëz kanë talent të lindur për dekorimin ose dizajnin. Të tjerët i mësojnë aftësitë dhe janë në gjendje t’i zbatojnë me sukses. Ka edhe të tjerë, që nuk janë shumë të aftë për dizajn, por disa teknika bazë mund t’i ndihmojnë shumë. Këto rregulla dhe parime për rregullimin janë mjaft të thjeshta dhe shumica […]

 • Sjellja e blerësit dhe strategjia e marketingut

  by në 09/01/2018 - 0 Komente

  Sjellja e blerësit është qasja sistematike e konsumatorëve kur hyjnë në procesin e blerjes dhe arrijnë të marrin vendime. Procesi i vendimmarrjes hap pas hapi, së bashku me mënyrat e zakonshme të vendimmarrjes, janë të dobishme për zhvillimin e strategjive të marketingut.   Njohja është e nevojshme Hapi i parë në procesin e blerjes së […]

total