Mirësevini, vizitor! [ Regjistrohu | Hyr

Kabllot mbi shtyllat elektrike do të hiqen

Lajme-Treg 28/02/2015

Kabllot e operatorëve telefonikë, internetit apo të televizioneve kabllore mbi shtyllat elektrike do të priten brenda dy javëve të ardhshme. Autoriteti i Komunikimeve Elektronike dhe Postare ka urdhëruar të gjithë sipërmarrësit e komunikimeve elektronike të largojnë lidhjet e tyre ajrore brenda një afati dyjavor. Në një njoftim zyrtar, AKEP bën të ditur se në rast të mos heqjes vullnetare të lidhjeve, do të kalohet në prerjen e tyre brenda datës 30 maj të këtij viti nga Operatori i Shpërndarjes së Energjisë Elektrike.

Sipas njoftimit të Autoritet të Komunikimeve Elektronike dhe Postare, kryerja e lidhjeve ajrore është në kundërshtim me rregulloren mbi kushtet teknike për ndërtimin e infrastrukturës së rrjeteve.

Informacioni marrë nga sondazhevet tregon se në shtyllat e rrjetit elektrik mbështetet rreth 60% e rrjetit të operatorëve të komunikimeve elektronike. Afërsisht gjysma e këtyre lidhjeve janë braktisur nga sipërmarrësit, për arsye të kalimit në zgjidhje të tjera, por operatorët nuk kanë hequr kabllot. AKEP i ka kërkuar Operatorit të Shpërndarjes së Energjisë Elektrike të marrë masa, pasi mban përgjegjësi ligjore për moslejimin e këtyre lidhjeve në infrastrukturën e vet të shpërndarjes së energjisë.

AKEP do të koordinojë veprimet me OSHEE dhe AMA për kryerjen e një ndërhyrjeje emergjente, duke iu kërkuar këtyre dy të fundit marrja bashkërisht e masave të informimit paraprak të të gjitha subjekteve (sipërmarrësve dhe operatorëve kabllorë) që kanë kabllo ajrore të mbështetura në shtyllat elektrike të çdo tensioni, që brenda një afati jo më të gjatë se 2-javor, këto subjekte të angazhohen dhe veprojnë sipas përkatësisë, për largimin vullnetar të kabllove ajrore.

Nuk ka tag

634 herë e lexuar, 1 herë sot

  

 • Si të përgatiteni për një intervistë pune?

  by në 08/01/2018 - 0 Komente

  Disa rregulla të thjeshta për të qenë kandidati kryesor për vendin e punës Të gjithëve na ka rastisur të jemi prezentë në një intervistë për një vend pune. Emocionet padiskutim janë të mëdha, e ndoshta çdo rregull i mësuar më parë, në ato momente harrohet. Megjithatë e rëndësishme është siguria dhe besimi në aftësitë tona, […]

 • 50 ide biznesi për të rinjtë e vendeve në zhvillim

  by në 11/01/2018 - 0 Komente

  Kontabiliteti. Nëse keni një diplomë kontabiliteti mund të filloni një shërbim si kontabilist i pavarur për bizneset e tjera të vogla që nuk mund të përballojnë një person me kohë të plotë.   Marketing affiliate. Nëse jeni një person bindës, mund të merrni një komision nga një kompani për shitjen e prodhimeve të tyre drejt […]

 • 15 pyetjet më të zakonshme në një intervistë pune

  by në 10/01/2018 - 0 Komente

  Nuk ka rëndësi nëse është hera e parë, apo e 100-të që intervistoheni për një vend pune. Gjithmonë është e rëndësishme që të jeni të përgatitur, që nga kontakti juaj fillestar me menaxherin e punësimit dhe në vijim. Sigurohuni që keni njohuri të mjaftueshme për kompaninë kohët e fundit, nëse është cituar në lajme, ka […]

 • Parimet themelore të dizajnit për dekorimin e shtëpisë

  by në 12/01/2018 - 0 Komente

  Disa njerëz kanë talent të lindur për dekorimin ose dizajnin. Të tjerët i mësojnë aftësitë dhe janë në gjendje t’i zbatojnë me sukses. Ka edhe të tjerë, që nuk janë shumë të aftë për dizajn, por disa teknika bazë mund t’i ndihmojnë shumë. Këto rregulla dhe parime për rregullimin janë mjaft të thjeshta dhe shumica […]

 • Sjellja e blerësit dhe strategjia e marketingut

  by në 09/01/2018 - 0 Komente

  Sjellja e blerësit është qasja sistematike e konsumatorëve kur hyjnë në procesin e blerjes dhe arrijnë të marrin vendime. Procesi i vendimmarrjes hap pas hapi, së bashku me mënyrat e zakonshme të vendimmarrjes, janë të dobishme për zhvillimin e strategjive të marketingut.   Njohja është e nevojshme Hapi i parë në procesin e blerjes së […]

total