Mirësevini, vizitor! [ Regjistrohu | Hyr

INSTAT: Inflacioni zbret në 1,3 %

Lajme-Treg 09/02/2015

Indeksi i çmimeve të konsumit në muajin janar të këtij viti arriti 118,6 %.

Sipas raportit të Institutit të Statistikave, publikuar të hënën ndryshimi vjetor i indeksit të çmimeve të konsumit është 1,3 %. Një vit më parë ky ndryshim ishte 1,7 %.

Rritja vjetore në muajin janar është ndikuar kryesisht nga grupi “ushqime dhe pije joalkoolike” me +0,88 pikë përqindje. Çmimet e grupit “pije alkoolike dhe duhan” kanë kontribuar me +0,17 pikë përqindje.
Çmimet e grupit “shërbimi arsimor” kanë kontribuar me +0,16 pikë përqindje. Çmimet e grupit “mallra dhe shërbime të ndryshme” kanë kontribuar me +0,14 pikë përqindje. Çmimet e grupit “qira,ujë, lëndë djegëse dhe energji” kanë kontribuar me +0,12 pikë përqindje. Çmimet e grupit “komunikimi” kanë kontribuar me +0,10 pikë përqindje. Çmimet e grupit “transporti” dhe “shëndeti” kanë kontribuar respektivisht me -0,23 pikë përqindje dhe -0,18 pikë përqindje në ndryshimin vjetor. Krahasuar me muajin janar 2014, rritja më e madhe e çmimeve vërehet në grupin “shërbimi arsimor” me 11,0 %, pasuar nga grupi “pije alkoolike dhe duhan” me 4,6 %, grupi “komunikimi” me 3,8 %, grupi “mallra dhe shërbime të ndryshme”me 2,9 %, etj. Çmimet e grupit “ushqime dhe pije joalkoolike” u rritën me 2,2 %. Brenda këtij grupi çmimet e nëngrupit “zarzavate përfshirë patatet” u rritën me 8,5 %, pasuar nga nëngrupi “fruta” me 7,0 %, “qumësht, djathë e vezë” me 2,8 %, etj. Çmimet e nëngrupit “vajra dhe yndyrna” u ulën me 5,1 %, pasuar nga nëngrupi “kafe, çaj e kakao” me 3,0 %, etj. Ndërsa ulja më e madhe e çmimeve vërehet në grupin “shëndeti” me 5,2 %, pasuar nga grupi “transporti” me 3,7 %. Ndryshimi mujor i indeksit është 1,4 %. Krahasuar me muajin dhjetor 2014, rritja më e madhe e
çmimeve vërehet në grupin “ushqime dhe pije joalkoolike” me 3,3 %, ku mund të veçojmë rritjen e çmimit të nëngrupit “zarzavate përfshirë patatet” me 19,0 %. Ulja më e madhe mujore vërehet në grupin
“transporti” me 1,5 %. Krahasuar me muajin dhjetor 2014 çmimi i eurodiezelit u ul me 4,4 % dhe çmimi i benzinës u ul me 3,7 %.

/ ATSH

 

307 herë e lexuar, 1 herë sot

  

 • Si të përgatiteni për një intervistë pune?

  by në 08/01/2018 - 0 Komente

  Disa rregulla të thjeshta për të qenë kandidati kryesor për vendin e punës Të gjithëve na ka rastisur të jemi prezentë në një intervistë për një vend pune. Emocionet padiskutim janë të mëdha, e ndoshta çdo rregull i mësuar më parë, në ato momente harrohet. Megjithatë e rëndësishme është siguria dhe besimi në aftësitë tona, […]

 • 50 ide biznesi për të rinjtë e vendeve në zhvillim

  by në 11/01/2018 - 0 Komente

  Kontabiliteti. Nëse keni një diplomë kontabiliteti mund të filloni një shërbim si kontabilist i pavarur për bizneset e tjera të vogla që nuk mund të përballojnë një person me kohë të plotë.   Marketing affiliate. Nëse jeni një person bindës, mund të merrni një komision nga një kompani për shitjen e prodhimeve të tyre drejt […]

 • 15 pyetjet më të zakonshme në një intervistë pune

  by në 10/01/2018 - 0 Komente

  Nuk ka rëndësi nëse është hera e parë, apo e 100-të që intervistoheni për një vend pune. Gjithmonë është e rëndësishme që të jeni të përgatitur, që nga kontakti juaj fillestar me menaxherin e punësimit dhe në vijim. Sigurohuni që keni njohuri të mjaftueshme për kompaninë kohët e fundit, nëse është cituar në lajme, ka […]

 • Parimet themelore të dizajnit për dekorimin e shtëpisë

  by në 12/01/2018 - 0 Komente

  Disa njerëz kanë talent të lindur për dekorimin ose dizajnin. Të tjerët i mësojnë aftësitë dhe janë në gjendje t’i zbatojnë me sukses. Ka edhe të tjerë, që nuk janë shumë të aftë për dizajn, por disa teknika bazë mund t’i ndihmojnë shumë. Këto rregulla dhe parime për rregullimin janë mjaft të thjeshta dhe shumica […]

 • Sjellja e blerësit dhe strategjia e marketingut

  by në 09/01/2018 - 0 Komente

  Sjellja e blerësit është qasja sistematike e konsumatorëve kur hyjnë në procesin e blerjes dhe arrijnë të marrin vendime. Procesi i vendimmarrjes hap pas hapi, së bashku me mënyrat e zakonshme të vendimmarrjes, janë të dobishme për zhvillimin e strategjive të marketingut.   Njohja është e nevojshme Hapi i parë në procesin e blerjes së […]

total