Mirësevini, vizitor! [ Regjistrohu | Hyr

Greqia drejt katastrofës

Lajme-Treg 05/02/2015

Bursa greke u mbyll me një pikiadë gjatë minutave të fundit sot, pas hapjes së bursave të SHBA.

Euro është gjithashtu duke rënë me 1,3% kundrejt dollarit amerikan. Kjo vjen pas lajmit të keq nga Banka Qendrore Evropiane (BQE) për borxhin e Greqisë. BQE njoftoi se hoqi dorë mbi kërkesat minimale të klasifikimit të kreditit për instrumente të tregtueshme të emetuara ose të garantuara nga Greqia.

“Me fjalë të tjera, Banka Qendrore Evropiane nuk e sheh Greqinë të veprojë në përputhje me rregullat ekzistuese të paketës së shpëtimit,” shpjegoi Lorcan Roche Kelly i Bloomberg.

Ky duket të jetë një lajm i keq duke gjykuar nga reagimi në tregjet e monedhës dhe të kapitalit, edhe pse investitorët dhe tregtarët janë duke shpresuar për më mirë. Si rrjedhojë, Greqia mund të mbetet pa asnjë Euro pas një muaji.

Kreditorët e Greqisë kundërshtuan kërkesën e saj për një ristrukturim të borxhit, dhe kjo mund të rezultojë në harxhimin e rezervave monetare muajin e ardhshëm.

Nëse paguhet kufiri 15.000.000.000 € për huamarrjen afatshkurtër të vendosur nga trojka e kreditorëve, qeveria mund të mbetet me arkën bosh më 25 shkurt.

Kryeministri Tsipras do të jetë në gjendje të mbijetojë vetëm për disa javë nga alokimi i fondeve të sigurimeve, deri në fund të marsit ai mund të përballet me zgjedhje ekzistenciale: pranimi i një litari shpëtimi me kushte që ai i ka refuzuar vazhdimisht.

  

450 herë e lexuar, 1 herë sot

  

 • Si të përgatiteni për një intervistë pune?

  by në 08/01/2018 - 0 Komente

  Disa rregulla të thjeshta për të qenë kandidati kryesor për vendin e punës Të gjithëve na ka rastisur të jemi prezentë në një intervistë për një vend pune. Emocionet padiskutim janë të mëdha, e ndoshta çdo rregull i mësuar më parë, në ato momente harrohet. Megjithatë e rëndësishme është siguria dhe besimi në aftësitë tona, […]

 • 50 ide biznesi për të rinjtë e vendeve në zhvillim

  by në 11/01/2018 - 0 Komente

  Kontabiliteti. Nëse keni një diplomë kontabiliteti mund të filloni një shërbim si kontabilist i pavarur për bizneset e tjera të vogla që nuk mund të përballojnë një person me kohë të plotë.   Marketing affiliate. Nëse jeni një person bindës, mund të merrni një komision nga një kompani për shitjen e prodhimeve të tyre drejt […]

 • 15 pyetjet më të zakonshme në një intervistë pune

  by në 10/01/2018 - 0 Komente

  Nuk ka rëndësi nëse është hera e parë, apo e 100-të që intervistoheni për një vend pune. Gjithmonë është e rëndësishme që të jeni të përgatitur, që nga kontakti juaj fillestar me menaxherin e punësimit dhe në vijim. Sigurohuni që keni njohuri të mjaftueshme për kompaninë kohët e fundit, nëse është cituar në lajme, ka […]

 • Parimet themelore të dizajnit për dekorimin e shtëpisë

  by në 12/01/2018 - 0 Komente

  Disa njerëz kanë talent të lindur për dekorimin ose dizajnin. Të tjerët i mësojnë aftësitë dhe janë në gjendje t’i zbatojnë me sukses. Ka edhe të tjerë, që nuk janë shumë të aftë për dizajn, por disa teknika bazë mund t’i ndihmojnë shumë. Këto rregulla dhe parime për rregullimin janë mjaft të thjeshta dhe shumica […]

 • Sjellja e blerësit dhe strategjia e marketingut

  by në 09/01/2018 - 0 Komente

  Sjellja e blerësit është qasja sistematike e konsumatorëve kur hyjnë në procesin e blerjes dhe arrijnë të marrin vendime. Procesi i vendimmarrjes hap pas hapi, së bashku me mënyrat e zakonshme të vendimmarrjes, janë të dobishme për zhvillimin e strategjive të marketingut.   Njohja është e nevojshme Hapi i parë në procesin e blerjes së […]

total