Mirësevini, vizitor! [ Regjistrohu | Hyr

Evropa shënon rritje në transaksionet e pronave

Info-Treg 13/02/2015

Sipas Real Capital Analytics, Evropa realizoi 241 miliardë Euro transaksione të pronave komerciale për vitin 2014, një rritje prej 13% nga 2013 dhe më e larta që prej vitit 2007. Numri i transaksioneve ishte më shumë se dyfish në Spanjë dhe shifra të mëdha u raportuan gjithashtu në Zvicër dhe Hollandë.

Ky reagim i Evropës e çoi 9% rritjen në transaksionet globale, edhe pse larg rritjes prej 15% në tregjet amerikane. Zyrat dhe hotelet ishin sektorët më aktivë në mbarë botën.

CBRE Global tregon se zyrat në vendet më të mira në Madrid tani janë duke ndryshuar pronësi në shifrat 4,5%, krahasuar me rreth 8% të tregut. Vlerësimet e pronës në kryeqytetet e gjithë Evropës tani janë në nivelin e 2007.

Globalisht ka ende një lloj zhvillimi që zakonisht shkon drejt kulmit të vlerësimit të pronës. Marrëveshjet që përfshijnë trojet e ndërtimit ranë me 29% në nivel global vitin e kaluar, duke përfshirë një rënie 3% në Evropë. Shumë investitorë kanë nevojë për të ardhura dhe alternativa të qarta për pronën, pra bonot e korporatave, të cilat kanë patur një ecuri shumë të mirë. Investitorët kanë qenë të gatshëm madje për të pranuar të jepnin obligacione të emetuara nga Nestle, një komapni ushqimesh zvicerane, për të paguar kreditimin.

Deri në vitet 1970 prona ishte zgjedhja kryesore për investitorët afatgjatë siç janë edhe fondet e pensioneve, por ajo është zëvendësuar në dekadat e fundit nga obligacionet e qeverive.

472 herë e lexuar, 1 herë sot

  

 • Si të përgatiteni për një intervistë pune?

  by në 08/01/2018 - 0 Komente

  Disa rregulla të thjeshta për të qenë kandidati kryesor për vendin e punës Të gjithëve na ka rastisur të jemi prezentë në një intervistë për një vend pune. Emocionet padiskutim janë të mëdha, e ndoshta çdo rregull i mësuar më parë, në ato momente harrohet. Megjithatë e rëndësishme është siguria dhe besimi në aftësitë tona, […]

 • 50 ide biznesi për të rinjtë e vendeve në zhvillim

  by në 11/01/2018 - 0 Komente

  Kontabiliteti. Nëse keni një diplomë kontabiliteti mund të filloni një shërbim si kontabilist i pavarur për bizneset e tjera të vogla që nuk mund të përballojnë një person me kohë të plotë.   Marketing affiliate. Nëse jeni një person bindës, mund të merrni një komision nga një kompani për shitjen e prodhimeve të tyre drejt […]

 • 15 pyetjet më të zakonshme në një intervistë pune

  by në 10/01/2018 - 0 Komente

  Nuk ka rëndësi nëse është hera e parë, apo e 100-të që intervistoheni për një vend pune. Gjithmonë është e rëndësishme që të jeni të përgatitur, që nga kontakti juaj fillestar me menaxherin e punësimit dhe në vijim. Sigurohuni që keni njohuri të mjaftueshme për kompaninë kohët e fundit, nëse është cituar në lajme, ka […]

 • Parimet themelore të dizajnit për dekorimin e shtëpisë

  by në 12/01/2018 - 0 Komente

  Disa njerëz kanë talent të lindur për dekorimin ose dizajnin. Të tjerët i mësojnë aftësitë dhe janë në gjendje t’i zbatojnë me sukses. Ka edhe të tjerë, që nuk janë shumë të aftë për dizajn, por disa teknika bazë mund t’i ndihmojnë shumë. Këto rregulla dhe parime për rregullimin janë mjaft të thjeshta dhe shumica […]

 • Sjellja e blerësit dhe strategjia e marketingut

  by në 09/01/2018 - 0 Komente

  Sjellja e blerësit është qasja sistematike e konsumatorëve kur hyjnë në procesin e blerjes dhe arrijnë të marrin vendime. Procesi i vendimmarrjes hap pas hapi, së bashku me mënyrat e zakonshme të vendimmarrjes, janë të dobishme për zhvillimin e strategjive të marketingut.   Njohja është e nevojshme Hapi i parë në procesin e blerjes së […]

total