Mirësevini, vizitor! [ Regjistrohu | Hyr

7 rregulla që duhet t’i thyesh kur intervistohesh për punë

Këshilla të dobishme 29/09/2018

Intervistat mund të jenë argëtuese. Ata që kanë kaluar disa intervista e dinë se nuk ka pse të jetë një përvojë e vështirë dhe stresuese. Stigma që rrethon intervistën është se gjithmonë duhet të mendoni për të projektuar versionin më të mirë të vetes. Por, kur intervistoheni disa herë, mësoni se më shumë se çdo gjë tjetër, duhet të jeni real.

Jini objektiv për përvojat, aftësitë dhe njohuritë tuaja. Tregojini punëdhënësit tuaj të ardhshëm veten tuaj të vërtetë. Të qenit i sinqertë vlerësohet dhe pyetja e duhur mund të sjellë avantazhe për ju.

Mund të zbatoni rregullin e thjeshtë si duhet të bëni një pyetje, por këtu janë shtatë rregulla që duhet t’i thyeni për të marrë vendin e punës. Kujdes: Thyerja e disa rregullave të zakonshme ndoshta nuk do të jetë e përshtatshme në disa raste dhe madje mund të bëjë të kundërtën, duke krijuar mosmarrëveshjeve. Me fjalë të tjera, ndjekja e këtyre veprimeve të sugjeruara nuk është garanci për sukses. Megjithatë, nëse thyerja e disa rregullave ndihmon të jesh i vërtetë për veten, mund të jetë pikërisht kjo, ajo që shefi yt i ri po kërkon.

 

 1. Pyesni për pagën.

Rregulli i parë që mund të thyesh në një intervistëthyerjen është ideja e vjetëruar, që kurrë nuk duhet të pyesësh se çfarë page do të kesh. Përkundrazi, pyetja për paratë është padyshim gjëja më e mirë që mund të bëni. Këto ditë, shumica e kompanive janë transparente për pagën që në intervistën e parë. Pavarësisht, nëse kompania nuk është e gatshme të jetë transparente, kjo është një pjesë kryesore e informacionit që dëshironi të dini. Duke e bërë këtë pyetje, ju do të tregoni se e vlerësoni veten dhe jeni vërtet të interesuar për të bërë një punë të shkëlqyer. Për më tepër, nëse kompania nuk është e gatshme t’ju tregojë informacionin mbi pagën, mund të jetë një tregues se nuk është një vend pune i përshtatshëm.

 

 1. Flisni për mënyrën se si i keni zgjidhur problemet në punën e kaluar.

Zakonisht thuhet se nuk duhet folur për problemet që mund të keni pasur në vendin e mëparshëm të punës. Por disa profesionistë kanë filluar ta kundërshtojnë këtë në vitet e fundit. Nëse sinqerisht tregoni se çfarë lloj çështjesh keni pasur gjatë pozicioneve tuaja të mëparshme dhe si i keni zgjidhur ato, mund të merrni pikë bonus në sytë e shumë intervistuesve. Ata duhet të shohin atë që keni kaluar dhe ta dinë se çfarë mund të bëni për kompaninë e tyre. Vlera që do të sillni është një konsideratë e rëndësishme dhe madje e rëndësishme në procesin e vendimmarrjes.

 

 1. Tregojini kompanisë pritjet tuaja.

Jo të gjithë aplikantët ndihen entuziastë për të shprehur me besim nevojat e tyre dhe kërkesat nga një punëdhënës i ardhshëm. Por e vërteta është, se ata duhet të dinë për vlerat dhe motivet e tua. Në të njëjtën kohë, ju duhet t’u tregoni atyre se çfarë prisni realisht nga mjedisi i tyre i punës: paga, shpërblimi madje edhe politika. Nëse pritjet tuaja nuk përputhen me atë që po ofrojnë, atëherë ata mund t’ju japin më shumë, nëse ata me të vërtetë ju vlerësojnë si profesionist. Tregohuni të vërtetë.

 

 1. Pyesni cilat burime janë në dispozicion për pozicionin.

Ju nuk dëshironi të kërkoni mbështetjen që ju nevojitet për një rol që nuk keni fituar ende, por është më se e arsyeshme të pyesni për resurset që do t’ju duhen. Tregojini punëdhënësit të ardhshëm që ju jeni gati për të filluar punën. Hidhni çdo dyshim të arsyeshëm në lidhje me të dhe pyesni se çfarë do të keni dhe si mund ta përdorni për rritjen e rolit tuaj.

 

 1. Shpjegoni pse e keni lënë punën tuaj të fundit.

Ky është një tjetër rregull që shkon kundër këshillave që janë dhënë në të kaluarën. Jini të ndershëm duke treguar përse e latë punën tuaj. Këto histori shpesh nuk janë të këndshme, por duhet të tregosh arsyen e vërtetë. Kjo do të thotë se ju doni që punëdhënësit tuaj të njihen për gjërat që nuk dëshironi të përsëriten në një mjedis pune. Të gjitha përgjigjet që jepni në një intervistë ofrojnë një vlerësim të personalitetit tuaj dhe llojin e punëtorit që jeni. Nuk ka pse të përshkruani të gjitha detajet e këqija (nëse ekzistojnë), por duhet të flisni për rrënjën e çfarëdo çështjeje që keni përjetuar.

 

 1. Përshkruani një projekt që keni punuar dhe ishte një dështim i plotë.

Është duke u bërë gjithnjë e më e zakonshme të flasësh për dështimet si një nisje drejt suksesit, dhe kjo është pjesë e kësaj. Duke përshkruar një dështim të mëparshëm tregon se keni besim, dini se si të përballoni situatat e vështira dhe keni përvojë. Mos i fshih gabimet. Pse? Ato ndihmojnë t’ju formojnë ju si person dhe profesionist. Dhe, nganjëherë ato mund t’ju bëjnë punë. Ji i guximshëm dhe ata do ta vlerësojnë.

 

 1. Përshkruani personalitetin tuaj.

Nuk ka asnjë përdorim të gjërave të fshehta këto kohë. Tregojuni atyre se çfarë do të marrin prej jush. Flisni për zakonet tuaja, hobit dhe madje edhe difektet. Tregojuni se mund ta përdorni këtë përzierje unike të tipareve në avantazhin tuaj. Le ta dinë se si mund t’i përballoni me sukses detyrat me gjithçka që ju sjellin mbi tavolinë. Ata do të mësojnë për ju së shpejti, kështu që le të shkëlqejë më herët personaliteti juaj.

641 herë e lexuar, 2 herë sot

Ndryshimi i çmimeve të shitjes së apartamenteve në Tiranë

Info-Treg 29/09/2018

ZONA I

Zona 1/1

Kinema “Ali Demi”, fusha e sportif, fshati Shkozë, Depo e Ujit,

ishte 98,000 lekë/ m2, bëhet 97,700 lekë/m2

 

Zona 1 /2

Poligrafiku, Shkoza, Uzina e Autotraktorëve, fshati Shkozë, Lanabregas, Linzë, Sauk,

ishte 80,000 lekë/ m2, bëhet 78,000 lekë/m2

 

ZONA 2

Zona 2/1

Piramida, stadiumi “Qemal Stafa”,

ishte 187,000 lekem2, bëhet 187,000 lekë/ m2

 

Zona 2/2, Pazari i Ri, 9-Kateshet, shkolla “Avni Rustemi”,

ishte 135,000 lekë/m2, bëhet 134,500 lekë/ m2

 

Zona 2/3

Ministria e Jashtme, Ambulance nr.1, Berryli,

ishte 95,000 lekë/ m2, bëhet 95,000 lekë/m2

 

Zona 2/4

Shkolla e Baletit, Ambasada Amerikane,

ishte 110,000 lekem2, bëhet 110,000 lekë/ m2

 

Zona 2/5

Qyteti “Studenti”, Fakulteti Ekonomik, Va rrezat e Dëshmorëve, Sauk, Sel itë,

ishte 80,000 lekë/ m 2, bëhet 80,000 lekë/m2

 

ZONA 3

Zona 3/1

XhamIliku, Profarma,  muga”Bardhyl”, rruga “Kongresi i Manastirirt”, Bulevardi Zhan’Dark

Ishte 75,000 lekë/m2, bëhet 77,0001M3/m2

 

Zona 3/2

Porcelan, IK V, Kinostudio, rruga”Hoxha Tatimm”, Lana e vjetër, fshati Linzë,

Ishte 60,000 lekë/m2, bëhet 60,000 leke/m2

 

ZONA 4

Zona 4/1

Kompleksi spitaleve, SHIK, OMM, Allias i ri, fshati Tufinë

Ishte 70,000 Lekë/m2, bëhet 70,000 Lekë/m2

 

Zona 4/2

rruga “Njazi Meka”, Bregu i Lumik, Alliasi i ri, rruga “Myslym Keta”, “5 Maji”,

Ishte 60,000 lekë/m2, bëhet 60,000 leke/m2

 

ZONA 5

Zona 5/1

Ish-blloku, Libri Universitar, Vodatone,

Ishte 190,000 lekë/m2, bëhet 190,000 lekë/ m2

 

Zona 5/ 2

Stadium “Selman Stermasi”, Shushica, Liqeni Artficial,

Ishte 131,700 lekë/m², bëhet   132,000 lekë/m²

 

Zona 5/3

Kopshti Botanik, rruga “Komuna e Parisit”, Liqeni Artificial,

Ishte 107,000 lekë/m², bëhet   107,000 lekë/m²

 

Zona 5/4, Hotel “Diplomat”, Blloku “Vasil Shanto”, Selitë e Vogel,

Ishte 80,000 lekë/m2, bëhet 80,000 lekë/ m2

 

ZONA 6

Shkolla teknologjike, Kombinat, Vaqarr, Selitë, Yzberisht, Sharrë

Ishte 65,000 lekë/m2, bëhet 65,000 lekë/ m2

 

ZONA 7

Zona 7/1

Ish ekspozita “Shqiperia Sot”,

ishte 120,000 lekë/m2, bëhet 120,000 lekë/ m2

 

Zona 7/2

Blloku i Ambasadave, Fakulteti i Inxhinierisë së ndertimit,

ishte 100,000 lekem2, bëhet 100,000 lekë/ m2

 

Zona 7/3

NSHRAK, parku i Ministrisë se Brendshme, Fabrika e bukës,

ishte 85,000 leke m2, bëhet 85,000 lekë/m2

 

Zona 7/4

Unaza e Re, fabrika e miellit, ish-Fusha e aviadonit, Yzberisht,

ishte 65,000 lekë/m2, bëhet 65,000Iekë/m2

 

ZONA 8

Zona 8/1

Selvia, gjimnazi “Partizani”, Rruga Tafajt,

ishte 110,000 lekë/m2, bëhet 110,000 lekë/m2

 

Zona 8/2

Medreseja, farmacia nr.10, Tregu Industrial

ishte 100,000 lekë/m2, bëhet 100,000 lekë/ m2

 

Zona 8/3

Tregu Industrial, fabrika “Ajka”, uzina “Dinamo; Bregu i Lumit,

ishte 72,000 lekë/m2, bëhet  72,000 lekë/m2

 

ZONA 9

Zona 9/1

Bar “Piazza”, Blloku pergjatë bulevardit “Zogu I”, Rruga e Barrikadave, rruga “Fortuzi”, “Sulejman Pasha” Rruga “Mine Peza”;

Ishte 130,000 lekë/m2, bëhet 130,000 lekë/m2

 

Zona 9/2

Stacioni i Trenit, Arkiva e pergjithshme, Hipoteka, Politeknikumi

Ishte 100,000 lekë/m2, bëhet 100,000 lekë/m2

 

Zona 9/3

Rruga “Don Bosko”, Fabrika e Kepuceve, Bregu Lumit, Politeknikumi, rruga “Siri Kodra”,

Ishte 75,000 lekë/m2, bëhet 77,000 lekë/m2

 

ZONA 10

Zona 10/1

PTT, Telekomi, ish Lidhja e Shkrimtarëve,

Ishte 145,000 lekë/m2, bëhet 145,000 lekë/m2

 

Zona 10/2

Rruga “Myslym Shyri”, Kisha Katolike,

Ishte 140,000 lekë/m2, bëhet 139,500 lekë/ m2

 

Zona 10/3

Blloku i Ambasadave, Prokuroria, Rruga e Durrësit,

Ishte 100,000 lekë/m2, bëhet 102,000 lekë/ m2

 

ZONA 11

Zona 11/1

Bulevardi Zogu I, ish-Shkolla e partisë

Ishte 87,000 lekë/m2, bëhet 87,000 lekë/ m2

 

Zona 11/2

Ferluti, Ish uzina Tirana, Fiat, zbritja drejt Laprakës

Ishte 75,000 lekë/m2, bëhet 75,000 lekë/ m2

 

Zona 11/3

Laprake, Drejtoria e Doganave, Spitali Ushtarak, Bregu i Lumit, Fushë Mëzes, Rruga Don Bosko

Ishte 70,000 lekë/m2, bëhet 70,000 lekë/ m2

1058 herë e lexuar, 0 herë sot

Parimet themelore të dizajnit për dekorimin e shtëpisë

Këshilla të dobishme 12/01/2018

Disa njerëz kanë talent të lindur për dekorimin ose dizajnin. Të tjerët i mësojnë aftësitë dhe janë në gjendje t’i zbatojnë me sukses. Ka edhe të tjerë, që nuk janë shumë të aftë për dizajn, por disa teknika bazë mund t’i ndihmojnë shumë.

Këto rregulla dhe parime për rregullimin janë mjaft të thjeshta dhe shumica mund t’i zbatojnë ato. Shtëpia juaj nuk mund të duket si një faqe katalogu i West Elm, por megjthatë do të duket këndshëm.

 

Rregulli i numrave të veçantë

Projektimi me numra të veçantë si një ide bazë mund të krijojë harmoni dhe interes vizual, shpjegon dizajnerja Cecilia Walker: Ideja themelore është se detajet dhe objektet që janë rregulluar ose grupuar në numra të vacantë janë më tërheqës, të paharrueshëm dhe më efektiv.

Kjo ndihmon në krijimin e grupimeve të objekteve në lartësi të ndryshme, forma dhe cilësi. Por në të njëjtën kohë, duhet të ketë diçka të ngjashme rreth tyre, që të grupojë artikujt së bashku.

Shikoni imazhin e mësipërm si shembull. Tre vazo, të gjitha me lartësi të e ndryshme, por materialet kryesore janë të ngjashme dhe lidhen nga siperfaqja e xhamit, gjithsesi ekzistojnë dallime delikate në elementet: rërën, ujin dhe bimët.

 

Gjeni pikën qendrore të dhomës suaj

Pika qendrore e dhomës është veçoria më e theksuar e saj. Është gjëja që sytë tuaj tërheqin natyrshëm kur ecni nëpër dhomë. Dhe gjithçka rreth pikës qendrore e nderon.

Nëse nuk dini se si të filloni dekorimin e një dhome, gjetja e pikave të saj qendrore është një fillim i mirë. Shumë dhoma i kanë pikat qendrore të qarta: një dritare e madhe me pamje panoramike, ose një oxhak. Nëse dhoma juaj nuk ka një pikë qendrore të integruar, ja disa këshilla krijimin e një të tillë:

 • Lyeni një mur me një ngjyrë të ndryshme, pastaj plotësojeni me vepra arti ose rafte, thotë projektuesi Coral Nafie.
 • Vendosni se për çfarë doni ta përdorni dhomën, pastaj krijoni një pikë qendrore rreth saj. Për shembull, nëse dëshiron ta përdorësh për të lexuar, do të kesh një raft librash si pikën qendrore.
 • Mund të përdorni një punim artistik si një pikë qendrore, apo një pasqyrë të madhe.

Pasi të keni gjetur pikën qendrore, dekoroni rreth saj. Përdorni ngjyrën e tij kryesore nëpër elementët e pjesës tjetër të dhomës. Në shembullin e mësipërm, pika qendrore – oxhaku – është e bardhë. Muret e kuqe e shquajnë më tepër ngjyrën e saj, dhe qirinjtë e bardhë, orkideja dhe vazot në të gjithë dhomën “nderojnë“ oxhakun.

Gjithashtu mund ta kornizoni atë. Në foto, vazot, dritaret dhe sofat i shërbejnë këtij qëllimi. Një oxhak është i lehtë të kornizohet, pasi zakonisht ka një mantel. Ju mund të shtoni dekor mbi mantelin. Nëse pika juaj qendrore është një dritare e madhe me pamje panoramike, mund të caktoni orenditë tuaja për ta nxjerrë në pamje atë.

Pika qendrore është thelbi i paraqitjes së dhomës suaj. Nuk duhet të jetë mesi i saktë i dhomës, edhe pse ky është rasti i zakonshëm në shumë shtëpi. Pika qendrore e një dhome të gjallë është vendi ku uleni: tryeza e kafesë ose tryeza e qendrës, rregullimet rreth saj. Mendoni sikur të jetë spiranca e dhomës.

 

Rregullat bazë të matjes

Kur është fjala për perde të varura ose për rregullimin e mobiljeve, shumica prej nesh e matin me sy si duket. Por duhen bërë matje specifike për dekorimin. Ja disa masa të përgjithshme që duhen mbajtur në mend:

 • Distanca e tryezës së kafes : Lini të paktën 40 – 50 cm mes tavolinës të kafes dhe sofave, thotë dekoratorja Maria Killam .
 • Tablotë e varura: Kur varni një tablo, vendosni qendrën e saj në nivelin e syrit, i cili në përgjithësi është 150 – 170 cm nga dyshemeja, thotë Driven By Decor. Kur varni tablo mbi divanin tuaj, sigurohuni që nuk është e gjerë më shumë se 2/3 e gjerësisë së divanit. Gjithashtu duhet të lini 25-30 cm hapësirë ​​midis tablosë dhe mobiljeve
 • Perdet e varura: është tipike që perdet të dalin jashtë në të dyja anët e dritares tuaj rreth 5-8 cm. Për lartësinë, duhet të vendosni shufrat e perdeve 10 cm mbi dritaren. Nëse doni që dritaret tuaja të duken më të gjera ose më të gjata mund të shkoni përtej standardit 10 cm, por mos e kaloni 20 cm. Për të krijuar iluzionin e gjerësisë, ndjehuni të lirë të thyeni standardin deri në 30 cm në të dyja anët.
 • Largësia nga televizori: Sa larg duhet të jetë televizori nga divani, kjo varet nga madhësia e tij. Shumëfishoni madhësinë diagonale të televizorit tuaj me dy, pra nqs. keni një televizor 32” ose 80 cm, duhet të jetë 160 cm larg divanit.

Për qilimin ose tapetin, ka tre rregulla bazë që mund të ndiqni:

 • Nëse një qilim është mjaft i madh, mund të vendosni të katra këmbët e mobiljeve mbi të. Por duhet të lini 30-40 cm sipërfaqe të dyshemesë në të katër anët e qilimit, thotë dekoratori Houzz.
 • Nëse keni një hapësirë ​​më të vogël, mund të zgjidhni një qilim të vogël dhe ta largoni nga të gjitha këmbët e mobiljeve tuaja.
 • Shumë dizajner zgjedhin të vënë vetëm dy këmbët e para të mobiljeve në qilim. Kjo mund të lidhë gjithçka dhe të krijojë ndjenjën e hapjes.

Përsëri, mos kini frikë të thyni këto rregulla, nuk është e thënë të funksionojnë gjithmonë, por janë udhëzime të mira për t’u ndjekur.

 

Konsideroni hapësirën tuaj negative

Ndonjëherë, më pak është më shumë. Në dizajn, hapësira negative është zona që nuk përdoret nga asnjë objekt. Zakonisht, kjo është zona e bardhë e mureve. Tentimi për të mbushur çdo hapësirë nuk është i  mirë, sepse ndonjëherë hapësira negative flet vetë.

Dekorimi me hapësirën ​​negative mund të jetë pak i komplikuar, por ka disa mënyra që çdokush mund t’i përdorë:

 • Shmangni rrëmujën . Kjo është ndoshta mënyra më e mirë dhe më e zakonshme për të krijuar më shumë hapësirë ​​negative. Disa gjëra mund të përshtaten në mënyrë të përkryer me tryezën tuaj, por kjo nuk do të thotë se është e nevojshme. Lini një hapësirë ​​negative në dhomë.
 • Bëje me një qëllim. Sigurohuni që hapësira negative i shërben një qëllimi. Ju mund të lini një hapësirë ​​bosh për të nxjerrë në pah një zonë të zbukuruar afër, ose ndoshta hapësira negative krijon një dizajn interesant.
 • Vlerësoni format. Dy forma të kundërta mund të krijojnë një hapësirë ​​të çuditshme ose interesante: një tavolinë kafeje e lakuar mund të zbusë linjat e ashpra të hapësirave negative të krijuara nga sofat këndore dhe karriget në një dhomë katrore. Ky plan hapësinor nuk mund të funksionojë në dhoma të vogla, të cilat përqëndrohen buzë tryezës së rrumbullakët shumë afër divanit për ulje të rehatshme.

Nuk ka pse të kërkoni vende ku mund t’i hiqni gjërat, por vende që duken të mira edhe kur janë bosh.

 

Zgjidhni ndriçimin e duhur

Ndriçimi mund të jetë një kapitull i tërë në vetvete, por po supozojmë se nuk doni të investoni shumë për këtë. Tre llojet themelore të ndriçimit janë:

 • Ambjenti: I quajtur edhe ndriçim i përgjithshëm, ka për qëllim të ndriçojë në mënyrë të barabartë një dhomë.
 • Selektiv: Ndriçimi selektiv ka për qëllim të ndriçojë një zonë të veçantë. Një llambë në dhomën e ndenjes mund të ndriçojë një zonë leximi. Dritat në një kuzhinë shërbejnë si dritë vetëm për sipërfaqen e gatimit.
 • I theksuar: Ndriçimi i theksuar ka për qëllim të nxjerrë në pah një objekt të veçantë. Për shembull, spotet që mund t’i vendosni mbi një pikturë.

Shtimi i ndriçimit të llojeve të ndryshme mund t’ju japë dimensione të tjera. Filloni me ndriçimin e ambjentit (të përgjithshëm) në secilën dhomë, pastaj merrni parasysh se si mund të përdorni ndriçimin selektiv dhe të theksuar.

Përtej këtyre rregullave të thjeshta themelore, ndoshta do të dëshironi të bëni shtëpinë tuaj të ketë karakterin e vet. Këto udhëzime ju ndihmojnë të filloni, por ju duhet ta përshtatni dekorimin tuaj sipas shijeve dhe preferencave tuaja. Mos kini frikë t’i thyeni këto rregulla nëse iu besoni instinkteve tuaja, asaj që duket më drejtë për ju.

1909 herë e lexuar, 2 herë sot

50 ide biznesi për të rinjtë e vendeve në zhvillim

Këshilla të dobishme 11/01/2018

 1. Kontabiliteti. Nëse keni një diplomë kontabiliteti mund të filloni një shërbim si kontabilist i pavarur për bizneset e tjera të vogla që nuk mund të përballojnë një person me kohë të plotë.

 

 1. Marketing affiliate. Nëse jeni një person bindës, mund të merrni një komision nga një kompani për shitjen e prodhimeve të tyre drejt palëve të treta.

 

 1. Zhvillues i aplikacioneve. Nëse pëlqeni kompjuterat dhe programimin, ky mund të kthehet në një biznes për ju. Gjithçka duhet të bëni është të uleni dhe të krijoni/zhvilloni programe.

 

 1. Servis aparatesh. Është si një zanatçi tradicional por me një zonë më kufizuese. Në rast se ju pëlqen të riparoni gjëra, kjo është puna e duhur për ju.

 

 1. Blogimi. Nëse doni të shkruani, por nuk doni të jeni të pavarur, ju mund të gjeni blogun tuaj tërheqës dhe të kontriboni për të. Ka shumë mundësi të ardhurash nga blogimi, duke përfshirë partneritetet, sponsorizimin, shitjet e produkteve dhe reklamat.

 

 1. Shërbimi i planifikimit të biznesit. Shumë njerëz nuk kanë kohë për të planifikuar një biznes, kështu që puna juaj është ta transformoni idenë e tyre në një plan biznesi.

 

 1. Shërbimi Catering. Kjo punë mund t’ju përshtatet shumë mirë nëse jeni të apasionuar për ushqim. Njerëzit gjithmonë do ta urdhërojnë shërbim catering, është sin jë restorant që vjen tek ju.

 

 1. Kujdestar për fëmijët. Shumë prindër janë duke kërkuar zgjidhje për kujdesin ndaj fëmijëve. Mund të kërkoni edhe një mënyrë për të qëndruar në shtëpi me fëmijët tuaj, duke fituar edhe para.

 

 1. Shërbim pastrimi. Mund të zgjidhni shërbimin e pastrimit që dëshironi të filloni (makina, rroba, shtëpi) ose të gjitha.

 

 1. Riparimi dhe mirëmbajtja e kompjuterit. Kompjuterët janë të shtrenjtë dhe njerëzit mbështeten tek ta për të punuar. Pra, kur ata prishen është puna juaj për t’i rikthyer në punë normale.

 

 1. Trajnime kompjuterike. Jo të gjithë e dinë se si të përdorin një kompjuter, apo se sa i dobishëm mund të jetë. Kështu mund të jesh mësuesi i tij/saj. Ndihmoni ata që të ndihmoni veten.

 

 1. Krijues i shkrimeve me përmbajtje të caktuar (copywriter). Kjo punë i referohet atyre që kanë një përvojë sado të shkurtër për postimet e blogut, artikuj dhe çdo gjë që një klient ka nevojë.

 

 1. Shërbimi i futjes së të dhënave (operator). Ajo që duhet të bëni është të hidhni informacion nga letrat ose librat në kompjuter, duke përdorur tastierën, skanerin, etj.

 

 1. Shitës online. Blej gjërat dhe i rishet ato në online (Ebay, Etsy, etj).

 

15. Shërbimet editoriale. Këtu janë disa nga shërbimet editoriale që mund të ofroni nga shtëpia juaj:

 • Kopjimi – përmirësoni stilin, saktësinë ose tekstin e një artikulli, blog
 • Korrigjim – shënon gabimet e shkrimtarit
 • Indeksimi – tregon ose udhëzon në një referencë
 • Shkrimi i Ghost – shkruar në vendin e dikujt tjetër, pa marrë ndonjë meritë
 • Copywriting – shkruan përmbajtje për informacion, edukim, promovim, etj
 • Shkrimi i librit – shkruan libra
 • Shkrimi i artikujve të revistës – shkrimi i artikujve për revista me qëllime të ndryshme
 • Ofruesi i përmbajtjes së faqeve në internet – bën një faqe interneti më tërheqëse dhe më të dobishme

 

 1. Riparimi i pajisjeve elektronike. Ky biznes është i ngjashëm me biznesin e riparimit të kompjuterave, por përfshin të gjitha llojet e pajisjeve elektronike përveç kompjuterëve.

 

 1. Kopshtar. Kujdesi për kopshtet e njerëzve, lulet dhe bimësinë.

 

 1. Hartues i Granteve. Përgjegjësia juaj do të jetë që të kujdeseni për të gjitha aktivitetet e nevojshme për të përgatitur, dorëzuar dhe menaxhuar propozimet për grante.

 

 1. Punonjës për shërbime shtëpiake. Nëse ju pëlqen të ndihmoni njerëzit dhe si të riparoni gjëra të ndryshme të shtëpisë, ky është biznes për ju.

 

 1. Kujdestar për fëmijët në shtëpi (babysitter). Personi ideal për këtë punë duhet të dojë foshnjat, sepse ky përshkrim i punës kërkon kujdes për foshnjet e vogla.

 

 1. Konsulent imazhi. Puna e një konsulenti të imazhit është të përmirësojë pamjen, reputacionin e një personi ose të një kompanie dhe t’i ndihmojë ata të ndikojnë në fushën e tyre.

 

 1. Rimbushja e tonerave. Në ditët e sotme të gjithë zotërojnë një printer dhe tonerat e rinj janë shumë më të shtrenjtë se mbushja e një ekzistuesi.

 

 1. Projektues i brendshëm (interior design). Nëse keni ndonjë ide për dizajn, modë apo art dhe nëse imagjinata juaj është krijuese, kjo mund të jetë një punë për ju.

 

 1. Hulumtues i internetit. Një studiues i internetit zbulon internetin për informacione të ndryshme, të cilat ju nevojiten individëve ose kompanive që ju duhen specialistë ose shumë burime për t’i gjetur.

 

 1. Krijimi i një faqe interneti për komunitetin lokal. Ju mund të krijoni një faqe interneti për komunitetin tuaj lokal me një përmbajtje të nevojshme dhe interesante, ku njerëzit mund të vendosin reklama ose ndonjë informacion të dobishëm.

 

 1. Terapist masazhesh. Ndihmoni njerëzit të relaksohen duke përdorur teknika të ndryshme të masazhit.

 

 1. Riparimi i celularit. Riparimi i celularëve mbulon kaq shumë zona: nga përshtatja tek makinat deri tek sinkronizimi me kompjuterin. Nëse keni aftësi për të ndrequr gjërat dhe nuk keni ndërmend ta humbni atë kot, mund të keni gjetur mundësinë e përsosur të biznesit.

 

 1. Shërbim transporti. Jo të gjithë zotërojnë një makinë, sidomos një makinë të mjaftueshme për të zhvendosur të gjitha gjërat e tyre nga një shtëpi në tjetrën, kështu që mund ta oroni këtë shërbim.

 

 1. Leksione muzikore. Nëse jeni të mirë në të kënduar ose luani në ndonjë instrument, shanset janë se ekziston dikush që dëshiron të mësojë nga aftësitë tuaja.

 

 1. Nutritionist (dietolog). Si nutritionist ju ndihmoni njerëzit të humbasin, fitojnë ose mbajnë peshën e tyre duke ndryshuar dietën dhe stilin e jetës.

 

 1. Ndërmjetësi i prurjeve në internet. Ideja është që ju do të sillni klientë tek bizneset e prezantuara në internet nëpërmjet faqeve apo profileve të tyre. Çdo biznes po kërkon klientelë shtesë dhe shumica dërrmuese e bizneseve janë gjithashtu të gatshëm të paguajnë mirë për këtë.

 

 1. Fermë organike / serë. Zotërimi i një ferme organike ose një sere është një sipërmarrje me klientë potencialë. Ju mund t’i ndihmoni njerëzit të hanë shëndetshëm dhe të fitoni para në të njëjtën kohë.

 

 1. Kuzhinier personal. Shumë njerëz, sipërmarrës apo jo, nuk dinë si të gatuajnë, ose janë shumë të zënë, kështu që ata kërkojnë ndihmë dhe punësojnë një kuzhinier personal.

 

 1. Trajner personal. Një trajner personal është përgjegjës për të ndihmuar një person të ushtrojë dhe të mbajë një mënyrë jetese të shëndetshme.

 

 1. Kontroll ndaj dëmtuesve/parazitëve. Mbani zyra, bimë dhe shtëpi të pastra dhe pa dëmtues.

 

 1. Kujdestar për kafshë. Kjo punë i përshtatet dashamirësit më të mirë të kafshëve. Është si babysitting, por për kafshët shtëpiake.

 

 1. Menaxher i projektit. Një menaxher projekti mbikëqyr planifikimin e projektit, përcjellë afatet dhe siguron që çdo objektiv është plotësuar dhe të gjithë po bëjnë punën e tyre.

 

 1. Agjent i pasurive të patundshme. Ky person është i përfshirë në shitjen ose dhënien me qira të shtëpive, banesave ose ndërtesave.

 

 1. Hartues për Rezyme / CV. Puna e një hartuesi të rezymeve përbëhet nga shkrimi i një CV për punëkërkuesit.

 

 1. Konsulent shitës. Ideja e një konsulenti të shitjes ndihmon njerëzit të blejnë atë që i përshtatet më mirë, si dhe rritjen e të ardhurave të kompanisë.

 

 1. Kujdestar për të moshuarit. Përshkrimi i punës për këtë punë konsiston në marrjen e kujdesit për të moshuarit dhe nevojat e tyre.

 

 1. Konsulent SEO. Një konsulent SEO ju udhëzon përmes gjithçkaje që duhet të dini, në mënyrë që të rritni praninë tuaj në internet.

 

 1. Marketingu i mediave sociale. Ndihmoni kompanitë të krijojnë një platformë online të ndjekësve në shënjestër për mediat sociale.

 

 1. Ofruesi i shërbimit të përkthimit. Bëni përkthime nga dhe në çdo gjuhë që kërkohet.

 

 1. Trajnim / Mentor. Ka shumë fusha të jetës sonë ku mund të përdorim pak ndihmë për t’u përmirësuar, duke përfshirë artin, aftësitë kompjuterike, organizimin, gatimin etj. Nëse jeni të aftë në një fushë të caktuar, ku njerëzit e tjerë kanë probleme dhe duan të japin mësim, ato aftësi mësimore ose mësimdhënie mund të jenë thirrja juaj.

 

 1. ​​Zhvilluesi i kurseve online. Zhvilloni kurse trajnimi në internet, që secili nga njerëzit në mbarë botën t’i njohë aftësitë që keni për të ndarë.

 

 1. Call Center virtuale. Filloni Call Center nga shtëpia juaj si një freelancer.

 

 1. Zhvilluesi i faqeve të internetit. Krijon ose optimizon faqet e internetit

 

 1. Planifikues martese. Një projektues i dasmës kujdeset për gjithçka që përfshin gjithë ngjarjen, deri në detajet e fundit.

 

 1. Yll i YouTube. YouTube është përdorur nga miliona njerëz, kështu që është një nga vendet më të mira për të reklamuar. Duke qenë një yll në YouTube, do të kontaktoheni nga shumë klientë potencialë.

8085 herë e lexuar, 9 herë sot

15 pyetjet më të zakonshme në një intervistë pune

Këshilla të dobishme 10/01/2018

Nuk ka rëndësi nëse është hera e parë, apo e 100-të që intervistoheni për një vend pune. Gjithmonë është e rëndësishme që të jeni të përgatitur, që nga kontakti juaj fillestar me menaxherin e punësimit dhe në vijim. Sigurohuni që keni njohuri të mjaftueshme për kompaninë kohët e fundit, nëse është cituar në lajme, ka nxjerrë produkte të reja, apo ka fituar ndonjë çmim. Hulumtoni për kompaninë nëpërmjet blogjeve, publikimeve, studimeve etj. Përdoreni këtë informacion për të treguar njohuritë tuaja të pozitës aktuale të kompanisë në treg dhe synimin e saj për të ardhmen.

Rishikoni CV-në. CV-ja juaj është përzgjedhur për një arsye. Edhe po të keni dorëzuar një kopje dixhitale, mos harroni të sillni një kopje të printuar për intervistë. Rilexoni përshkrimin e punës përpara intervistës tuaj, për të ndërtuar një argument bindës që shpjegon se si përvoja juaj e mëparshme ju bën një kandidat potencial për këtë rol, në këtë kompani.

Gjithmonë tregohuni të ndershëm, konçizë dhe mos “tregoni me gisht” punëdhënësit e mëparshëm. Shpjegoni raportet që keni me ndershmëri dhe besim. Pas shqyrtimit të CV-së, ka të ngjarë të vijë radha e pyetjeve nga intervistuesit. Shumë herë edhe intervistuesit nuk e dinë se cila përgjigje mund të jetë e drejtë, ose pranojnë se nuk ka përgjigje të drejtë, kështu që mos u bëni nervoz.

Ja një listë me 15 pyetjet më të zakonshme në një intervistë pune:

 • Cilat janë pikat tuaja më të forta?
 • Cilat janë pikat tuaja më të dobëta?
 • Pse jeni të interesuar për të punuar për kompaninë tonë?
 • Ku e shihni veten pas pesë viteve? Dhjetë viteve?
 • A jeni të gatshëm për t’u zhvendosur?
 • A jeni të gatshëm për të udhëtuar?
 • Më tregoni një arritje tuajën.
 • Më tregoni për një rast kur keni bërë një gabim.
 • Si e ëndërroni punën tuaj?
 • Si keni dëgjuar për këtë pozicion?
 • Na flisni rreth fillimeve tuaja.
 • Diskutoni për formimin tuaj arsimor.
 • Përshkruaj veten.
 • Më tregoni se si e trajtoni një situatë të vështirë.
 • Pse duhet t’ju punësojmë ju?

1691 herë e lexuar, 0 herë sot

Sjellja e blerësit dhe strategjia e marketingut

Info-Treg 09/01/2018

Sjellja e blerësit është qasja sistematike e konsumatorëve kur hyjnë në procesin e blerjes dhe arrijnë të marrin vendime. Procesi i vendimmarrjes hap pas hapi, së bashku me mënyrat e zakonshme të vendimmarrjes, janë të dobishme për zhvillimin e strategjive të marketingut.

 

Njohja është e nevojshme

Hapi i parë në procesin e blerjes së konsumatorit është nevoja e njohjes. Kjo është pika në të cilën një konsumator bëhet i vetëdijshëm për një nevojë funksionale ose emocionale. Brenda strategjisë suaj të marketingut, është e zakonshme që të përfshihet theksimi në stimulimin e ndërgjegjësimit të nevojës për të orientuar  blerësit në drejtimin e markës suaj. Reklamat e restoranteve që theksojnë ndjeshmërinë njerëzore të urisë dhe më pas paraqesin imazhet vizive të ofertave ushqimore, përpiqen të provokojnë shikuesit që të lidhin nevojën për ushqim me përvojën e restorantit. Në mënyrë të ngjashme, strategjitë e marketingut të drejtpërdrejtë dhe të shitjes personale janë të dobishme për t’u shfaqur përpara klientëve nevojën për njohje.

 

Kërkimi i informacionit

Pasi konsumatorët të kuptojnë të nevojshmen, ata zhvillojnë një gjykim dhe fillojnë të krahasojnë opsionet mbi kritere të rëndësishme. Kjo është një fazë kyçe për tregtarët që duan të bindin blerësit, se zgjidhja e tyre ofron vlerën më të mirë për një nevojë të caktuar. Planet e marketingut përfshijnë formulimin e një strategjie pozicionimi. Ky është imazhi i veçantë që krijoni me klientët e synuar, duke theksuar se pse përfitimet tuaja janë më të larta se opsionet konkurruese. Në tregjet shumë konkurruese, pozicionimi efektiv dhe zhvillimi i markës është kritik në prekjen e klientëve gjatë proceseve të kërkimit.

 

Blerja dhe përvoja

Mbajtja e klientit dhe besnikëria janë kritike në strategjitë e marketingut për kompanitë që kërkojnë sukses afatgjatë. Kështu, sigurimi i një eksperience të fortë blerjeje që përfshin garancitë, dërgesat, instalimet dhe premtimet mbështetëse, është pjesë përbërëse e marketingut. Gjithashtu, gjatë hapit të zbatimit të procesit të blerjes, ndjekja e reklamimit përforcues, programet e besnikërisë dhe përpjekjet për shitjen shtesë ndihmojnë në ndërtimin e besnikërisë dhe rritjen e të ardhurave nga konsumatorët.

 

Mënyrat e vendimit

Bazuar në një kombinim të nivelit të rëndësisë dhe nivelit të përvojës në një situatë blerjeje, blerësit në përgjithësi marrin një vendim në një prej katër perspektivave:

 1. zgjerimi i zgjidhjes së problemeve,
 2. zgjidhja e problemeve të kufizuara,
 3. blerja e zakonshme ose
 4. besnikëria e markës.

Strategjitë e marketingut në kategori konkurruese të ofertave zakonisht kanë të bëjnë me zgjidhjen e zgjatur të problemeve. Kjo do të thotë që klientët në mënyrë aktive vazhdojnë të kërkojnë e kërkojnë sa më shumë informacione për opsionet dhe përfitimet. Zgjidhja e kufizuar e problemeve përfshin blerjet më pak të rrezikshme ose artikujt e përditshëm. Mesazhet vizuale janë më të zakonshme. Kompanitë shpesh përdorin “programet e besnikërisë” për të mbajtur marrëdhënie me klientët kryesorë, besnikë. Blerësit e përhershëm blejnë një markë të caktuar në mënyrë rutinore, pa një mendim të ndërgjegjshëm. Ata janë një fushë beteje për të dyja: markat që po blejnë dhe konkurrentët që përpiqen të ndikojnë me një propozim më të fortë të vlerës.

 

Përgatiti: B. Çollaku

1296 herë e lexuar, 0 herë sot

Si të përgatiteni për një intervistë pune?

Këshilla të dobishme 08/01/2018

Disa rregulla të thjeshta për të qenë kandidati kryesor për vendin e punës

Të gjithëve na ka rastisur të jemi prezentë në një intervistë për një vend pune. Emocionet padiskutim janë të mëdha, e ndoshta çdo rregull i mësuar më parë, në ato momente harrohet. Megjithatë e rëndësishme është siguria dhe besimi në aftësitë tona, të cilin vlen ta shprehim, jo vetëm përmes fjalëve që themi, por edhe mënyrës se si sillemi, qëndrimit që mbajmë dhe gjestikulacionit. Vazhdo leximin …

4593 herë e lexuar, 1 herë sot

Fuoristradat më të mira për vitin 2017

Bota e makinave 26/10/2017

Njerëzit i pëlqejnë furoistradat, pozicionin e ngritur të tyre, ndjenjën e qëndrueshmërisë dhe nocionin që fuoristradat të mbajnë të sigurt, pavarësisht nga moti apo lloji i rrugës.

Disa modele nuk prezantohen as si një makinë standard me katër rrota, por si një fantashkencë e së ardhmes përsa i përket ekuilibrit të vërtetë midis formës dhe funksionit.

Fuoristradat tani janë në dispozicion në forma dhe madhësi që i përshtaten pothuajse çdo buxheti, por sipas revistës prestigjioze Auto Car Guide, këto janë zgjedhjet më të mira për 2017…

1. JAGUAR F-PACE

F-Pace është një fuoristradë shumë emocionuese dhe praktike, për motorin me benzinë ​​V6 (është i njëjti motor që gjendet në F-Type). Kjo duket e madhe dhe është e shpejtë me një kohë 0 – 100 km/h prej 5.1 sekonda.

 Më e mira? Është e pajisur me teknologjinë e fundit, që nga sistemi i shkëlqyer InControl Touch Pro për tiparet gjysmë të automatizuara dhe çelësin e Aktivitetit Band.

Çmimi: nga 38,500 Euro
CO2: 209
BHP: 380
0-62: 5.5

2. VOLVO XC90

XC90 i ri ka fituar shumë lavdërime në sajë të këtij modeli të nxjerr në pah. Butonat arkaik dhe telefoni janë zëvendësuar nga një ekran i hollë me prekje, çka e bën pjesën më të madhe të makinës autonome dhe vjen në një version hibrid për të kursyer me motorin T8 Twin Engine. Ky as nën mëngë, bashkon një motor me benzinë ​​2.0 litërsh supercharged me disa bateri dhe motore për të prodhuar rreth 400bhp. Është e shpejtë (0-100 km/h në 5.6 sekonda), me stil dhe mund të menaxhojë 50 km me energjinë elektrike. Kur bateritë të shkarkohen, thjesht vendoseni në karikim. E vetmja pengesë është ndoshta çmimi pak i lartë.

Çmimi: nga 52,935 Euro
CO2: 49
BHP: 320
0-62: 5.3

3. BENTLEY BENTAYGA

Bentayga është fuoristrada e parë luksoze në botë, si dhe më e shpejta (0-100 km/h në 4 sekonda dhe një shpejtësi maksimale prej 300 km/h), ndoshta automjeti më i shtrenjtë jashtë rrugëve të shtruara.

Me këtë çmim, shumë njerëz do ta konsiderojnë atë ‘të shtrenjtë’, por kjo vlen me të vërtetë . Nga brenda të gjitha sediljet janë luksoze prej lëkure, kroskoti prej druri të përpunuar me dorë dhe pllakat e lëvizshme Android për pasagjerët e pasmë, që do të ulen në përbindëshin 600bhp, me motor W12. Derisa Rolls-Royce të lançojë përpjekjet e veta në fuoristradat e milionerëve, Bentley Bentayga është në krye të tabelës sa i përket ndërtimit të cilësisë, performancës dhe pranisë në rrugë.

Çmimi: 179,000 Euro
CO2: 296
BHP: 600
0-60: 4

4. LAND ROVER RANGE ROVER

Po kush është nëna? Sigurisht, Range Rover. Është origjinali i fuoristradave. Modeli më i fundit është tërësisht i ri dhe është ndërtuar në një shasi prej alumini që shndërron një peshë 400kg tronditëse nga suita tradicionale e Range Rover. Kjo e bën atë relativisht efikase për një bishë të tillë të madhe dhe e ngre dinamikën e udhëtimit në një nivel krejt të ri, madje mund të konkurrojë në kushte të nivelit të afërt me limuzinat si Mercedes-Benz S-Class. Sediljet me masazhe dhe ngrohje e bëjnë udhëtimin të rehatshëm, dhe kontrolli i përshtatshëm i drejtimit ndihmojnë që të ngisni këtë fuoristradë me kënaqësi. Është ndoshta e vetmja fuoristradë me madhësi të plotë që është me të vërtetë elegante. Më e mira e britanikëve.

Çmimi: Nga 85,360 Euro
CO2: 182
BHP: 255
0-62: 7.4

5. JEEP WRANGLER

Nëse doni të zgjidhni fuoristradën tuaj, duhet ta shihni jashtë rrugës dhe keni tre opsione – Land Rover Defender, Toyota Land Cruiser, ose një Jeep Wrangler. Jeep është një makinë kaq mbresëlënëse dhe ka një karakter të vërtetë. Pozicioni i drejtuesit është tepër i lartë, kështu që keni një pamje të mrekullueshme të rrugës dhe shikimi i gjithanshëm është i shkëlqyeshëm, me një përkufizim të qartë se ku janë të katër anët e makinës.

Ju gjithashtu mund të hapni panelet e tavanit lart dhe dyert për një eksperiencë të konvertueshme në kabriole. Ndërsa pjesa e brendshme është vështirë të konkurohet.

Çmimi: 40,360 Euro
CO2: 263
BHP: 280
0-62: 8.1

6. PORSCHE MACAN

Porsche është prodhuesi kryesor i makinave sportive në botë. Por aktualisht, Porsche tashmë po i kushton më shumë vëmendje fuoristradave sesa makinave sportive, të cilat deri tani janë në krye në sajë të suksesit të arratisur të Cayenne-it. Me ardhjen e MACAN të ri të mesëm, Porsche zyrtarisht do të bëhet një kryesisht një prodhues fuoristradash duke lënë mënjanë makinat sportive. Macan është më sportivja dhe më dinamikja e bërë ndonjëherë. Edhe modeli bazë ka një motor të mrekullueshëm twin-turbo V6 dhe pjesën e brendshme të mahnitshme.

Çmimi: 48,400 Euro
CO2: 161
BHP: 258
0-62: 6.3

7. VOLKSWAGEN TOUAREG

A është e vërtetë se Porsche Cayenne ndan bazat dhe disa nga motorët e tij me Volkswagen Touareg për një shumë më modeste parash? Sigurisht, ju humbni një nga simbolet më aspiruese si Porsche, por mund ta mbani integritetin inxhinierik dhe praktikën dhe cilësinë e gjithanshme me një Touareg. Madje edhe modeli bazë ka të njëjtin motor V6 me naftë si Cayenne, i cili është shumë më i kushtueshëm, megjithëse arrin në 201 bhp.

Çmimi: nga 50,142 Euro
CO2: 180
BHP: 262
0-62: 7.3

8. HYUNDAI IX35 FUEL CELL

Karburanti i hidrogjenit në modelin ix35 është aq përpara, saqë ka vetëm një numër të kufizuar vendesh për ta furnizuar atë në Evropë. Hidrogjeni i  ngjeshur, i cili transformohet magjikisht në energji elektrike nga një grumbullim i karburantit për të furnizuar motorët elektrikë në bord, e fuqizon atë. Drejtuesi mund të kënaqet me 133 bhp, një sprint 0-100 km/h në 12.5 sekonda dhe një udhëtim deri në 620 km me pothuajse asgjë, përveç ujit të lëshuar nga marmita. Sigurisht, është super e gjelbër, por gjithashtu nuk është në dispozicion të publikut ende … dhe pothuajse e pamundur të furnizohet. Megjithatë është fakt, jo inovacion!

Çmimi: 59,370 Euro
CO2: 0
BHP: 134
0-62: 12.5

9. BMW X6 M

Nëse BMW X6 M do të ishte në një film, në poster do të lexonit, “The Batmobile.” Motori me cilindra twin V8 arrin 567bhp dhe xhiro prej 750Nm, që do të thotë se mund të shkojë nga 0-100 km/h për 4.2 sekonda. Në të vërtetë duket si një makinë për garë dhe kjo falë faktit se BMW ka vendosur sistemin xDrive për të gjitha rrotat 4WD. Kjo makinë nuk është për ata që kërkojnë të kursejnë faturat e karburantit, por kjo është një fuqi e egër nga jashtë dhe çuditërisht e butë nga brenda.

Çmimi: 104,000 Euro
CO2: 259
BHP: 567
0-62: 4.2

10. MINI COUNTRYMAN

Countryman All4 është një makinë e zhurmshme e klasit më të lartë. Është pjesërisht veturë dhe pjesërisht fuoristradë. Countryman realizon përdorimin e sistemit të të gjithë-rrotave, duke ofruar njëfarë paqeje ndaj atyre Mini-dashuruesve që jetojnë në zonat malore me dëborë. Katër rrotat aktive mbajnë modelin e John Cooper Works, i cili përmban një motor turbocharged 1.6 litërsh që arrin rreth 215 bhp. Natyrisht, nga brenda instalohet rrjeti i njohur Infotainment, ekranët me prekje dhe ndriçimi i mrekullueshëm.

Çmimi: 32,400 Euro
CO2: 165
BHP: 215
0-62: 7

11. NISSAN JUKE NISMO RS

Fuoristrada në botën e modës hyn me Juke nga Nissan. Për ndikimin vizual, harqet e rrotave, grilën dhe fenerët e modës së lartë ofrojnë një zgjedhje të mirë për çmimin. Është e veçantë edhe brenda dhe ka një përmirësim të teknologjisë së lartë të kohëve të fundit të pajisur me një vegël multimediale me prekje të plotë me mbështetjen e Send-to-Car të Google. Është gjithashtu mjaft praktike, me shumë hapësirë ​​për bagazhet dhe pozicionin e ngritur të sediljeve.

Çmimi: 14,750 Euro
CO2: 165
BHP: 215
0-62: 7.9

12. FORD EDGE

Ford Edge është një fuoristradë e gjitha amerikane. Do të jeni të kënaqur që Edge është aq i madh. Ka mjaft hapësirë ​​për fëmijët në pjesën e prapme, dhe të rriturit para mund të gëzojnë komoditetin e vendeve luksoze dhe kabinës së gjërë. Audio ofrohet nga Sony, sistemi Sync 2 i Fordit është një performues solid në ekranin me prekje prej 8 inç, dhe ia vlen të përmendet për Nav Sat, një nga ofertat më të mira të prodhuesve të përfshirë në treg.

Edge vjen vetëm në naftë, dhe ka zgjedhje me kambio manuale ose automatike. Makina siguron udhëtimin e duhur me çdo kusht.

Çmimi: 33,535 Euro
CO2: 149
BHP: 210
0-62: 9.4

13. MERCEDES-BENZ GLE 500E

Gjigantët duket të jenë shija e ditës dhe oferta e Mercedes është vendosja e markës gjermane në një fuoristradë të madh hibride. Nuk është as një debutim i keq, pasi modeli ML arrin të qëndrojë shumë lart në kryesim, por GLE ec nëpër rrugë me rehati luksoze. Çmimi është kaq për motorin elektrik 85kW dhe paketën e baterisë së litiumit 8.7kWh, si dhe disa teknologji të reja. Për shembull, një sistem monitorimi me bazë GPS përcakton mënyrën më të përshtatshme për kushtet. Përdor bateritë kur ngjitet në një kodër, pasi mund të shfrytëzojë fuqinë nga frenimi rigjenerues në rrugën e poshtme.

Çmimi: 73,666 Euro
CO2: 78
BHP: 443
0-62: 5.3

14. FIAT PANDA CROSS

Ashtu si Panda 4×4, kjo fuoristradë e vogël është projektuar që të jetë në gjendje të përshtatet në hapësirat e parkimit të qytetit gjatë javës dhe të kalojë malin e çuditshëm në fundjavë. Këndet e afrimit dhe të nisjes janë mbresëlënëse, ndërsa një kontroll i zgjuar i terrenit i vendosur ndërmjet sediljeve të përparme i lejon shoferit të zgjedhë sasinë e përsosur të xhirove për sipërfaqe të ndryshme. Në brendësi do të gjeni Bluetooth dhe USB , i cili është mundësuar nga Microsoft dhe punon së bashku me TomTom 2 Live për informacionin në kohë reale të trafikut. Motori i vogël 875cc Twinair bën një punë shumë të mirë me Tonka Toy në terren të ashpër.

Çmimi: 16,300 Euro
CO2: 114
BHP: 84
0-62: 12

15. LAND ROVER RANGE ROVER EVOQUE KABRIOLE

Kjo makinë krijon shumë emocione dhe mendime të ndryshme.Shumë njerëz mendojnë se është e papërshtatshme. Por Evoque origjinale është një fuoristradë me stil. Nuk ka asgjë të re në lidhje me Evoque nga një perspektivë teknike, megjithatë, ajo që Evoque bën është se drejtohet shumë mirë, ka sistemet e kontrollit të Range Rover dhe ofron opsionalisht një nga sistemet më të mira në këtë fushë. Evoque Convertible vjen nga asemblimi i shkëlqyeshëm i sistemit të ri infotainment të InControl Touch Pro JLR, një nga më të mirët. Mos u shqetësoheni për sigurinë – dy shtylla të nxjerra nga pas sediljeve të pasme të pasagjerëve dhe pesha e lehtë e makinës mund të mbështetet tek to.

Çmimi: 53,100 Euro
CO2: 149
BHP: 180
0-62: 9.7

780 herë e lexuar, 0 herë sot

Çmimet e automjeteve të përdorura 2017

Bota e makinave 25/10/2017

Përcaktimi i çmimeve mesatare të makinave sipas vendeve kërkon modele komplekse të përcaktimit të çmimeve, por këtë studim e ka realizuar me sukses Car Spring. Për makinat e përdorura, kjo mund të jetë edhe më e komplikuar. Shkalla e zhvlerësimit nga një makinë në tjetrën fillon në momentin kur makina shitet nga pronari i parë dhe mund të luhatet në një numër të papërcaktuar mënyrash.

Krahasimi i vlerës së makinave të përdorura nëpër vende të ndryshme paraqet pengesa të ndryshme. Për shembull, prodhuesit e mëdhenj të makinave shpesh i përshtasin modelet e makinave për secilin vend. Si shembull, General Motors prodhon Vauxhall Corsa në Britani të Madhe, Opel Corsa në Evropë dhe Chevrolet Spark në SHBA. Këto automjete janë teknikisht të ngjashme, megjithatë, nga ndryshimi i markës në specifikimet e tregut ato mund të ndryshojnë në mënyra që e bëjnë krahasimin të vështirë. Përkundrazi, hulumtimi i një marke si Ford është shumë më i lehtë me Ford Fiesta që shitet në mbarë botën.

Rezultatet interesante pasqyrojnë dallimet midis vendeve të ndryshme në aplikimin e taksës, në TVSH, vlerësimet e valutave dhe tarifat, ndër faktorët e tjerë lehtësues. Indeksi paraqet një pasqyrë të vlerës së perceptuar të markave të ndryshme në rajone të ndryshme ekonomike.

Rezultatet gjenden në tabelën e mëposhtme. Parazgjedhja bazohet në mesataren e të gjitha markave dhe modeleve.

(1) GM – Chevrolet / Opel / Vauxhall

Chevrolet Spark : SHBA; Kanada – Opel Corsa : Singapor; Danimarka; Norway; Finlandë; Turqia; Portugal; Gjermania; Hungari; Luxembourg; Zvicra; Austri; France; Irlandës; Holandës; Kroaci; Greqi; Australia; Estonia; Itali; Suedi; Spanja; Belgjikë; Letonia; Sllovakia; Poland; Bullgaria; Afrika e Jugut; Republika Çeke; Rusia; – Vauxhall Corsa : UK – Chevrolet Corsa : Meksikë, Brazil, Kolumbi, Argjentinë – Holden Barina : Zelanda e Re – Chevrolet Sail : Kinë, Indi – Chevrolet Sonic : Japan

 

(2) Renault

Renault Fluence : India – Dongfeng Renault : Kina – Renault Megane : Singapor; Danimarka; Norway; Finlandë; Turqia; Portugal; Gjermania; Hungari; Luxembourg; Zvicra; Austri; France; Irlandës; Holandës; Kroaci; Greqi; Australia; Estonia; Itali; Suedi; Spanja; Belgjikë; Letonia; Sllovakia; Poland; Bullgaria; Afrika e Jugut; Republika Çeke; Rusia; Japoni; Zelanda e Re; Meksikë, Brazil, Kolumbi, Argjentinë; Britani e Madhe

 

(3) Hyundai

Hyundai Elantra : SHBA, Kanada, Kinë, Indi – Hyundai i30 : Singapor; Danimarka; Norway; Finlandë; Turqia; Portugal; Gjermania; Hungari; Luxembourg; Zvicra; Austri; France; Irlandës; Holandës; Kroaci; Greqi; Australia; Estonia; Itali; Suedi; Spanja; Belgjikë; Letonia; Sllovakia; Poland; Bullgaria; Afrika e Jugut; Republika Çeke; Rusia; Zelanda e Re; Meksikë, Brazil, Kolumbi, Argjentinë; UK – Hyundai Avante : Japoni

 

(4) Ford

Ford Fiesta : Singapori; Danimarka; Norway; Finlandë; Turqia; Portugal; Gjermania; Hungari; Luxembourg; Zvicra; Austri; France; Irlandës; Holandës; Kroaci; Greqi; Australia; Estonia; Itali; Suedi; Spanja; Belgjikë; Letonia; Sllovakia; Poland; Bullgaria; Afrika e Jugut; Republika Çeke; Rusia; Zelanda e Re; Meksikë, Brazil, Kolumbi, Argjentinë; UK; SHBA, Kanada, Kinë, Indi; Japoni

 

(5) VW

VW Golf : Singapori; Danimarka; Norway; Finlandë; Turqia; Portugal; Gjermania; Hungari; Luxembourg; Zvicra; Austri; France; Irlandës; Holandës; Kroaci; Greqi; Australia; Estonia; Itali; Suedi; Spanja; Belgjikë; Letonia; Sllovakia; Poland; Bullgaria; Afrika e Jugut; Republika Çeke; Rusia; Zelanda e Re; Meksikë, Brazil, Kolumbi, Argjentinë; UK; SHBA, Kanada, Kinë; Japoni – VW Jetta : India

 

(6) Fiat

Fiat 500 : Singapori; Danimarka; Norway; Finlandë; Turqia; Portugal; Gjermania; Hungari; Luxembourg; Zvicra; Austri; France; Irlandës; Holandës; Kroaci; Greqi; Australia; Estonia; Itali; Suedi; Spanja; Belgjikë; Letonia; Sllovakia; Poland; Bullgaria; Afrika e Jugut; Republika Çeke; Rusia; Zelanda e Re; Meksikë, Brazil, Kolumbi, Argjentinë; UK; SHBA, Kanada, Kinë, Indi; Japoni

 

(7) Land Rover

Range Rover Evoque : Singapori; Danimarka; Norway; Finlandë; Turqia; Portugal; Gjermania; Hungari; Luxembourg; Zvicra; Austri; France; Irlandës; Holandës; Kroaci; Greqi; Australia; Estonia; Itali; Suedi; Spanja; Belgjikë; Letonia; Sllovakia; Poland; Bullgaria; Afrika e Jugut; Republika Çeke; Rusia; Zelanda e Re; Meksikë, Brazil, Kolumbi, Argjentinë; UK; SHBA, Kanada, Kinë, Indi; Japoni

 

(8) Mercedes-Benz

Mercedes-Benz C180 : Singapori; Danimarka; Norway; Finlandë; Turqia; Portugal; Gjermania; Hungari; Luxembourg; Zvicra; Austri; France; Irlandës; Holandës; Kroaci; Greqi; Australia; Estonia; Itali; Suedi; Spanja; Belgjikë; Letonia; Sllovakia; Poland; Bullgaria; Afrika e Jugut; Republika Çeke; Rusia; Zelanda e Re; Meksikë, Brazil, Kolumbi, Argjentinë; UK; SHBA, Kanada, Kinë, Indi; Japoni

 

(9) Pick-up – Nissan / Toyota

Nissan Navara : Singapor; Danimarka; Finlandë; Argentina; Kolumbi; Gjermania; Hungari; Luxembourg; Zvicra; Austri; France; Irlandës; Kroaci; Greqi; Australia; Estonia; Spanja; Belgjikë; Letonia; Kanada; Sllovakia; Bullgaria; Afrika e Jugut; Republika Çeke; Rusia; Britania e Madhe – Toyota Hilux : Norvegjia, Turqia, Portugalia, Hollanda, Zelanda e Re, Italia, Japonia, Suedia, Polonia – Nissan Frontier : Meksikë, Brazil – Nissan Titan : SHBA – Nissan D22 : Kina

 

(10) Hybrid – Toyota

Toyota Prius : Singapor; Danimarka; Norway; Finlandë; Turqia; Portugal; Gjermania; Hungari; Luxembourg; Zvicra; Austri; France; Irlandës; Holandës; Kroaci; Greqi; Australia; Estonia; Itali; Suedi; Spanja; Belgjikë; Letonia; Sllovakia; Poland; Bullgaria; Afrika e Jugut; Republika Çeke; Rusia; Zelanda e Re; Meksikë, Brazil, Kolumbi, Argjentinë; UK; SHBA, Kanada, Kinë, Indi; Japoni

1058 herë e lexuar, 0 herë sot

Historia e Mercedes-Benz

Bota e makinave 25/10/2017

Prodhuesi gjerman i makinerive luksoze Mercedes-Benz ka qenë i pranishëm në rrugë me makinat e tij për më shumë se një shekull, duke kaluar në mënyrë elegante dy sfidat e ashpra të historisë së automobilave. Përgjegjës për gjenezën moderne të motorit me djegie të brendshme, ‘etërit’ e markës Mercedes-Benz praktikisht shpikën automobilin.

Shumë vite më parë, dy burra me emrat e Karl Benz dhe Gottlieb Daimler kishin vendosur t’i jepnin fund transportit me kuaj. Në vitin 1886 motori modern i tyre, ishte rezultat i punës së ekipit, i kërkimit dhe zhvillimit të pavarur dhe në sinkron. Edhe pse të dy jetonin në Gjermaninë Jugore, ata nuk u takuan kurrë nëse duhet të besojmë faktet historike.

Pavarësisht nga pjesa e barabartë e kontributit të dy inxhinierëve në zhvillimin e motorit të benzinës, ishte Gottlieb Daimler, i cili tërhoqi më shumë vëmendje që përfundimisht do të çonte në famë botërore. Pas rezultateve të suksesshme të Daimler në gara, një biznesmen i pasur austriak me emrin Emil Jellinek u interesua për makinat e ndërtuara në Unterturkheim. Daimler dhe shefi i inxhinierëve të tij, Wilhelm Maybach e kishin kënaqur Jellinekun në atë masë, sa që ai u ofrua me një propozim biznesi: prodhimin e një numri të madh makinash në këmbim të ndryshimit të emrit nga Daimler në Mercedes – emrin i vajzës së Jellinek, e cila kërkonte gjithashtu të drejtën për të ndryshuar dizenjot e makinave, si dhe të drejtën për të rishitur makinat në disa vende evropiane, duke përfshirë Austrinë, Francën dhe Belgjikën.

Para shpërthimit të Luftës së Parë Botërore, Gotllieb Daimler kishte fituar reputacion për automjetet e tij që ishte më i madh se ai i Benzit. Megjithatë, ky i fundit do të vazhdonte përpjekjet, duke arritur të qëndronte shumë pranë Daimlerit. Në vitin 1908, të dy prodhuesit ndanë podiumin me fitore në garën e famshme Grand Prix, Francë.

 

Pas konvertimit të fabrikave të tyre për kërkesat e Ushtrisë gjatë Luftës së Parë Botërore, të dy rivalët e tkurrën aktivitetin nga një sërë rrethanash, të diktuara nga një gjendje ekonomike e pasigurt dhe pamundësia e vetë-mbështetjes. Kështu, Motorshaftungshaft i Daimler-it u bashkua me Benz & Cie në vitin 1926, duke krijuar kompaninë më të madhe Daimler-Benz AG.

Që atëherë, veturat Mercedes-Benz kanë qenë disa nga makinat më të mira në botë, duke qëndruar si simbole të cilësisë së përsosur dhe inxhinierisë së saktë. Në fakt, këta burra që qëndrojnë paa markës, janë përgjegjës për zhvillimin e përmirësimeve të panumërta që mbulojnë çdo pëllëmbë të anatomisë së një makine.

Megjithëse është kritikuar gjerësisht për dyshimin e punësimit të detyruar dhe shkeljen e të drejtave të njeriut gjatë Luftës së Dytë Botërore, Mercedes-Benz ka qenë i suksesshëm në ndërtimin e një perandorie automobilistike, mbështetur fuqimisht nga disa klientë të pasur,  mogulët e medias dhe familjet shumë të pasura.

Mercedes – Benz janë bërë të njohur veçanërisht për limuzinat e tyre, shumica e të cilave mund të shihen në shumicën e filmave që kur vëllezërit Lumiere u bënë të famshëm për shpikjen e tyre të vogël, të quajtur kinematografi. Sikur cilësia e shkëlqyer e produktit dhe fama botërore të mos ishin të mjaftueshme, ekipi i Mercedes-Benz ka krijuar edhe shumë inovacione, shumë prej të cilave synojnë motorin e thjeshtë me katër cilindra.

28 vjet pasi Otto zbuloi prototipin e tij të një motori me katër cilindra, Wilhelm Maybach përsosi idenë e tij dhe ndërtoi një motor për Daimler për t’u përdorur vetëm në anije. Zhvillimi i motorit që përfundimisht do të nxisë automjetet e tokës, ujit dhe ajrit që përmbushin ëndrrën e Daimlerit, u deshën rreth 8 vjet para se të vendoseshin në modelin Daimler Phoenix, automjeti i parë në botë që do të pajiset me një motor të tillë.

Ndërkohë, Karl Benz ishte i zënë duke punuar në një motor katër-cilindrik horizontalisht të kundërt me pistona, si një përmirësim i modelit të tij në 1897. Disa nga përparësitë e dizajnit horizontal në lidhje me homologun e tij në linjë ishin dhoma dhe dinamika të lidhura. Vendosja horizontale dhe punimi i pistoneve nënkuptonte shumë pak vibrime, një qendër të ulët të gravitetit, si dhe më shumë hapësirë ​​për montimin e pajisjeve të tjera si turbo ose kompresorë.

Fillimi i viteve 1900 solli një seri të dytë të inovacioneve inxhinierike me zhvillimin e Maybach-it në motorin për Daimler që fitoi emrin e saj në sajë të valvulave të kontrollit të dyfishtë; Daimler gjithashtu doli me Simpleksin në vitin 1902, një makinë garash e mundësuar nga një motor me katër cilindra në linjë, që paraqiste valvulat e marrjes së ajrit dhe valvulat e shkarkimit me shufra. Për të siguruar temperaturat e ulëta të punës, dizajni Simplex gjithashtu mburret me cilindrat me dy mure për të akomoduar një rrjedhje të njëjtë të ujit ftohës sa më afër burimit të nxehtësisë.

Origjina e automjeteve hibride nuk është aq e fundit sa mund të mendohet. Në fakt, ato mund të gjenden që në vitin 1900, kur u lançua seria Mercedes Mixte. Këto makina përdorën motorë 45 ose 70 hp për të gjeneruar gjeneratorë elektrikë. Një pajisje e veçantë, ose ‘shpërndarës’, u përdor më pas për të kthyer energjinë e fituar elektrike në fuqi. Ndërtuar nga DMG (Daimler Mottorengesellshaft), automjetet ishin mjaft të njëhura në atë kohë duke fituar gara të tilla si Exelberg.

Mercedes-Benz është gjithashtu rekordmen për thyerjen e shpejtësisë, ndër të cilat ajo prej 200 km / h është ndoshta më e suksesshmja. Ideja e një automjeti që mund të arrijë një shpejtësi kaq të madhe që në fillim të vitit 1909 duket e pamundur, por modeli Lightning  i Benzit ishte prova. Një performancë e tillë mund të arrihej vetëm nga rritja e zhvendosjes së makinës në atë kohë dhe Lightning ishte një përbindësh i mundësuar nga një motor 21.5 litra.

Pas disa përmirësimeve të tjera, si futja e motorëve të dyfishtë me ndezje me 3 valë dhe motorët me katër valë, DMG do të vendoste këmbë në epokën e turbocharger. Përfshirja e hershme e kompanisë në ndërtimin e aeroplanëve në vitin 1921, kur një motor i bazuar në aeroplanët e Luftës së Parë Botërore u zhvillua nga Paul Daimler.

Sa i përket kamionëve të naftës, Benz e bëri i pari. Motori diesel OB 2 u zbulua në 1923 dhe 1924 pa lançimin e kamionit të parë me naftë në botë. Menjëherë pas Daimler dhe Benz u bashkua në një avantazh fitimprurës të shpikjeve të shkëlqyera. Modeli 260 D në vitin 1936 do të bëhej makina e e parë në botë me naftë për pasagjerë. Siç pritej, disa përmirësime e pasuan 260 D, sidoqoftë, kërkesa e prodhuesve gjermanë për motorët me naftë shpejt do të pengoheshin nga shpërthimi i Luftës së Dytë Botërore.

Pas një pushimi të detyruar Mercedes-Benz rifilloi aktivitetin e tij duke lëshuar modelin 170 V në 1946. Bazuar në motorin 260 D, 4 cilindra në pararojë të lançimit të modelit 170 D në 1949, një makinë që rihapi interesin e klientëve për markën, duke siguruar rikthimin e kompanisë.

Gjatë viteve 50, Mercedes – Benz prodhoi disa prej makinave më të mira, të tilla si 190 dhe 300 SL. i pari ishte një kompakt që mori vlerësim pas vendosjes së një rekordi botëror në vitin 1959. Ky i fundit nuk është tjetër veçse modeli i famshëm me krahë që duket se po bën një rikthim përmes modelit SLC që ende duhet të zbulohet. Përveç pamjes së saj mahnitëse, 300 SL ishte makina e parë që kishte të instaluar teknologjinë e hershme e injektimit të karburantit.

Deri në kohën e viteve 80, bota ishte rritur tashmë dhe bashkë me të edhe pasojat e emetimeve të CO2 dhe ndotjes së përgjithshme të makinave. Mercedes-Benz ishte midis të parëve në përputhje me rregulloret që futi konvertuesit katalitikë me tre koka të mbyllur, në 1985. Me këtë dhe disa ndryshime të filtrit të naftës, si aksesi i lehtë nga lart, automjetet Mercedes-Benz shkuan më tej dhe bëhen edhe më të avancuara.

Deri në fillim të viteve 1990, makinat e tyre me naftë ishin krejtësisht në sistemet e futjes / shkarkimit të katër valvulave dhe karburatorët u ndërruan në favor të sistemeve të injektimit të karburantit. Disa vjet më vonë, Mercedes – Benz filloi zhvillimin e kompresorëve, të cilat i prezantoi me kompresorin C 230.

Pas shënimit të një epoke të re në teknologjinë mekanike, Mercedes vazhdoi të kalonte kufijtë e rinj përmes lëshimit të koncepteve të reja inxhinierike dhe dizenjimeve të veçanta. Sistemi BlueTec i zbuluar në vitin 2005 u zhvillua vetëm me një qëllim: uljen e emisioneve të CO2, arritjet e bëra nëpërmjet përdorimit të SCR (Reduktimi selektiv katalitik). Dy ngjarje të tjera të rëndësishme ndodhën në të njëjtin vit me daljen e motorrit A 200 Turbo për A-Klasse dhe konceptin organik Bionic.

Mercedes – Benz ishte i pari që i përshtati sistemet ABS dhe ESP në makinat e veta dhe ka kaluar në linjë prodhimi motorin DiesOtto i cili u shfaq në 2004 Frankurt Moto Show. DiesOtto ka dhoma të ndryshueshme të djegies duke ofruar avantazhet e dy motorëve: me benzinë ​​dhe naftë. CAi i saj (Kontrolli i Ndezjes Automatik) lejon ndezjet e shkëndijave të ndalojnë shkarkimin në temperatura më të larta kur karburantet, benzina në këtë rast, mund të ndizen.

876 herë e lexuar, 0 herë sot

Faqe 1 nga 251 2 3 25
 • 19 ide për dekorimin e shtëpisë me qira

  by në 02/08/2016 - 0 Komente

  Të jetosh në një hapësirë ​​të vogël është e vështirë, sidomos kur mundësitë tuaja për dekorime janë të kufizuara nga rregullat që ka vendosur edhe qiradhënësi.  Ja 19 ide origjinale dhe të thjeshta për t’u realizuar, që ju frymëzojnë për dekorimin e shtëpisë (dhe hapësirën) në mënyrën që dëshironi, pa shkelur asnjë nga detyrimet që […]

 • 10 këshilla për të blerë një makinë të përdorur

  by në 06/01/2016 - 3 Komente

  1. Pse po blini një makinë të përdorur? Nëse keni vendosur të blini një makinë të përdorur, keni marë një vendim të mençur. Mund të gjeni një makinë pothuajse aq të mirë sa edhe një e re.

 • 50 ide biznesi për të rinjtë e vendeve në zhvillim

  by në 11/01/2018 - 0 Komente

  Kontabiliteti. Nëse keni një diplomë kontabiliteti mund të filloni një shërbim si kontabilist i pavarur për bizneset e tjera të vogla që nuk mund të përballojnë një person me kohë të plotë.   Marketing affiliate. Nëse jeni një person bindës, mund të merrni një komision nga një kompani për shitjen e prodhimeve të tyre drejt […]

 • 10 këshilla për të shitur një makinë të përdorur

  by në 15/01/2017 - 1 Komente

  1. Të njohësh tregun Do të jetë e lehtë të shisni makinën tuaj? Apo do t’ju duhet të ulni çmimin dhe të prisni gjatë? Ja disa të dhëna interesante: –          Makinat familjare edhe pse nuk kanë shumë fansa, kanë një kërkesë në rritje –          Shitjet e makinave të modifikuara dhe sportive janë sezonale; më shumë […]

 • Si të blesh një makinë në Gjermani

  by në 09/02/2017 - 0 Komente

  Blerja e një makinë të re ose të përdorur në Gjermani mund të jetë një sfidë, megjithatë ka shumë informacione që mund t’ju  ndihmojnë. Blerja e makinës në Gjermani mund të jetë e suksesshme sepse ka një numër shumë të madh makinash në shitje. Makinat e perdorura mund të gjenden me një çmim të mirë […]

20 shitjet e fundit