Mirësevini, vizitor! [ Regjistrohu | Hyr

Bllokohet regjistrimi i makinave me timon në krah të djathtë

Blog 02/03/2015

Pas datës 21 mars, asnjë automjet me timon në krah të djathtë nuk do të zhdoganohet dhe nuk do kryhet regjistrimi i tyre. Përjashtim do të bëjnë vetëm turistët e huaj, të cilët kanë të drejtë të lëvizin në vendin tonë brenda një periudhe 6-mujore.

Kjo masë u mor për shkak se nga studime të ndryshme, sipas ekspertëve të Policisë së Qarkullimit Rrugor, rezulton se automjetet që kanë timonin në krahun e djathtë janë më të predispozuara për t’u përfshirë në aksidente. Kjo sipas specialistëve vjen nga mungesa e fushëpamjes në rrugë, për shkak të timonit që ndodhet në anën e djathtë të shoferit.

Automjetet, të cilat janë zhdoganuar do të vijojnë të qarkullojnë dhe për to nuk do ketë asnjë penalitet. Sipas ekspertëve, sunimi është që duke mos zhdoganuar automjete të tjera me timon në krah të djathtë, ajo pjesë që është në qarkullim do të vijë duke u minimizuar si pasojë e amortizimit.

Nuk ka tag

576 herë e lexuar, 1 herë sot

  

  • Ndryshimi i çmimeve të shitjes së apartamenteve në Tiranë

    by në 29/09/2018 - 0 Komente

    ZONA I Zona 1/1 Kinema “Ali Demi”, fusha e sportif, fshati Shkozë, Depo e Ujit, ishte 98,000 lekë/ m2, bëhet 97,700 lekë/m2   Zona 1 /2 Poligrafiku, Shkoza, Uzina e Autotraktorëve, fshati Shkozë, Lanabregas, Linzë, Sauk, ishte 80,000 lekë/ m2, bëhet 78,000 lekë/m2   ZONA 2 Zona 2/1 Piramida, stadiumi “Qemal Stafa”, ishte 187,000 lekem2, […]

  • 7 rregulla që duhet t’i thyesh kur intervistohesh për punë

    by në 29/09/2018 - 0 Komente

    Intervistat mund të jenë argëtuese. Ata që kanë kaluar disa intervista e dinë se nuk ka pse të jetë një përvojë e vështirë dhe stresuese. Stigma që rrethon intervistën është se gjithmonë duhet të mendoni për të projektuar versionin më të mirë të vetes. Por, kur intervistoheni disa herë, mësoni se më shumë se çdo […]

total