Mirësevini, vizitor! [ Regjistrohu | Hyr

90% e bizneseve me 1-4 të punësuar

Lajme-Treg 24/02/2015

Bizneset me 1-4 të punësuar në Shqipëri mbizotërojnë me 89.4 për qind, ku prodhuesit e shërbimeve zënë 78.9 për qind, publikoi INSTAT në një raport përpiluar nga një anketim i kryer në vitin 2013. Sipas aktivitetit ekonomik, ndërmarrjet që operojnë në sektorin e tregtisë zënë 43.3 për qind.

Bizneset e shërbimeve kanë kontribuar me 6,9 për qind, ndërkaq prodhuesit e të mirave kanë kontribuar me 2,1 për qind. Shitjet e realizuara nga prodhuesit e shërbimeve për 2013-n përbëjnë 65,3 për qind të shitjeve gjithsej dhe kontribuojnë me 4,8 për qind në rritjen gjithsej të këtij treguesi. Përsa i përket investimeve, ato arritën 163 miliardë lekë, në krahasim me 149 miliardë lekë që u investuan në 2012.

Ndryshe nga treguesit e tjerë, prodhuesit e të mirave dhanë kontributin më të madh në rritje me 9,4 për qind, duke përbërë 56,9 për qind të investimeve gjithsej për 2013 nga 52,9 për qind që përbënin në 2012.

/ INSTAT

 

Nuk ka tag

437 herë e lexuar, 1 herë sot

  

 • Si të përgatiteni për një intervistë pune?

  by në 08/01/2018 - 0 Komente

  Disa rregulla të thjeshta për të qenë kandidati kryesor për vendin e punës Të gjithëve na ka rastisur të jemi prezentë në një intervistë për një vend pune. Emocionet padiskutim janë të mëdha, e ndoshta çdo rregull i mësuar më parë, në ato momente harrohet. Megjithatë e rëndësishme është siguria dhe besimi në aftësitë tona, […]

 • 50 ide biznesi për të rinjtë e vendeve në zhvillim

  by në 11/01/2018 - 0 Komente

  Kontabiliteti. Nëse keni një diplomë kontabiliteti mund të filloni një shërbim si kontabilist i pavarur për bizneset e tjera të vogla që nuk mund të përballojnë një person me kohë të plotë.   Marketing affiliate. Nëse jeni një person bindës, mund të merrni një komision nga një kompani për shitjen e prodhimeve të tyre drejt […]

 • 15 pyetjet më të zakonshme në një intervistë pune

  by në 10/01/2018 - 0 Komente

  Nuk ka rëndësi nëse është hera e parë, apo e 100-të që intervistoheni për një vend pune. Gjithmonë është e rëndësishme që të jeni të përgatitur, që nga kontakti juaj fillestar me menaxherin e punësimit dhe në vijim. Sigurohuni që keni njohuri të mjaftueshme për kompaninë kohët e fundit, nëse është cituar në lajme, ka […]

 • Parimet themelore të dizajnit për dekorimin e shtëpisë

  by në 12/01/2018 - 0 Komente

  Disa njerëz kanë talent të lindur për dekorimin ose dizajnin. Të tjerët i mësojnë aftësitë dhe janë në gjendje t’i zbatojnë me sukses. Ka edhe të tjerë, që nuk janë shumë të aftë për dizajn, por disa teknika bazë mund t’i ndihmojnë shumë. Këto rregulla dhe parime për rregullimin janë mjaft të thjeshta dhe shumica […]

 • Sjellja e blerësit dhe strategjia e marketingut

  by në 09/01/2018 - 0 Komente

  Sjellja e blerësit është qasja sistematike e konsumatorëve kur hyjnë në procesin e blerjes dhe arrijnë të marrin vendime. Procesi i vendimmarrjes hap pas hapi, së bashku me mënyrat e zakonshme të vendimmarrjes, janë të dobishme për zhvillimin e strategjive të marketingut.   Njohja është e nevojshme Hapi i parë në procesin e blerjes së […]

total