Mirësevini, vizitor! [ Regjistrohu | Hyr

760 vende vakante në administratën publike

Lajme-Treg 26/02/2015

Qeveria ka shpallur 760 vende vakante në administratën publike gjatë vitit 2015.

Pozicionet janë ndarë sipas këtyre kategorive:

1- për trupën e nëpunësve civilë të nivelit të lartë drejtues (TND) 30 persona,

2- për kategorinë e mesme drejtuese 40 persona,

3- për kategorinë e ulët drejtuese 180 persona, dhe

4- për kategorinë ekzekutive 510 persona.

Grupet e administrimit të përgjithshëm dhe të posaçëm në kategorinë ekzekutive janë:

 • Shkenca Juridike,
 • Shkenca Kompjuterike,
 • Audit i Brendshëm,
 • Shkenca Ekonomike,
 • Shkenca Shoqërore,
 • Shkenca Sociale,
 • Histori-Filologji,
 • Teologji,
 • Shkenca Mjedisore ose të tjera të përshtatshme,-
 • Inxhinieri,
 • Arkitekturë,
 • Arkeologji dhe restaurime,
 • Artet e Bukura,
 • Gjeodezi,
 • Shkenca Ekzakte,
 • Shkenca Edukimi,
 • Mësuesi,
 • Arsim i Lartë Ushtarak/policor.

Aplikimi dhe dorëzimi i të gjitha dokumenteve për procedurën e pranimit në shërbimin civil (nga jashtë sistemit të SHC), do të bëhen vetëm online, në faqen zyrtare të Departamentit të Administratës Publike, duke u regjistruar, aktivizuar llogarinë dhe, duke plotësuar me kujdes informacionin në të gjitha fushat e aplikimit online. Aplikimi përfundon pasi të keni klikuar mbi butonin “Apliko tani” mbi shpallje të listuar në ‘VENDE VAKANTE”.

Këshilli i Ministrave vendosi në fund të vitit që shkoi për përcaktimin e planeve të pranimit të punonjësve për institucionet e administratës shtetërore, institucionet e pavarura dhe njësitë e qeverisjes vendore. Duhet të përcaktohet numri i vendeve vakante për të cilat duhet të shpallet konkurrimi për çdo kategori dhe klasë.

Institucionet e administratës shtetërore/institucionet e pavarura/njësitë e qeverisjes vendore, për planifikimin vjetor të pranimit në shërbimin civil, kanë kritere mbushjen e moshës së pensionit të nëpunësit civil, parashikimin e vendeve të reja në shërbimin civil, ecurinë e krijimit të vendeve vakante në shërbimin civil për arsye të tjera të paparashikuara. Çdo institucion i administratës shtetërore përgatit planin e nevojave të tij për rekrutim në shërbimin civil për vitin e ardhshëm, ndërsa Departamenti i Administratës Publike përgatit planin e nevojave të rekrutimit.

Nuk ka tag

849 herë e lexuar, 1 herë sot

  

 • Si të përgatiteni për një intervistë pune?

  by në 08/01/2018 - 0 Komente

  Disa rregulla të thjeshta për të qenë kandidati kryesor për vendin e punës Të gjithëve na ka rastisur të jemi prezentë në një intervistë për një vend pune. Emocionet padiskutim janë të mëdha, e ndoshta çdo rregull i mësuar më parë, në ato momente harrohet. Megjithatë e rëndësishme është siguria dhe besimi në aftësitë tona, […]

 • 50 ide biznesi për të rinjtë e vendeve në zhvillim

  by në 11/01/2018 - 0 Komente

  Kontabiliteti. Nëse keni një diplomë kontabiliteti mund të filloni një shërbim si kontabilist i pavarur për bizneset e tjera të vogla që nuk mund të përballojnë një person me kohë të plotë.   Marketing affiliate. Nëse jeni një person bindës, mund të merrni një komision nga një kompani për shitjen e prodhimeve të tyre drejt […]

 • 15 pyetjet më të zakonshme në një intervistë pune

  by në 10/01/2018 - 0 Komente

  Nuk ka rëndësi nëse është hera e parë, apo e 100-të që intervistoheni për një vend pune. Gjithmonë është e rëndësishme që të jeni të përgatitur, që nga kontakti juaj fillestar me menaxherin e punësimit dhe në vijim. Sigurohuni që keni njohuri të mjaftueshme për kompaninë kohët e fundit, nëse është cituar në lajme, ka […]

 • Parimet themelore të dizajnit për dekorimin e shtëpisë

  by në 12/01/2018 - 0 Komente

  Disa njerëz kanë talent të lindur për dekorimin ose dizajnin. Të tjerët i mësojnë aftësitë dhe janë në gjendje t’i zbatojnë me sukses. Ka edhe të tjerë, që nuk janë shumë të aftë për dizajn, por disa teknika bazë mund t’i ndihmojnë shumë. Këto rregulla dhe parime për rregullimin janë mjaft të thjeshta dhe shumica […]

 • Sjellja e blerësit dhe strategjia e marketingut

  by në 09/01/2018 - 0 Komente

  Sjellja e blerësit është qasja sistematike e konsumatorëve kur hyjnë në procesin e blerjes dhe arrijnë të marrin vendime. Procesi i vendimmarrjes hap pas hapi, së bashku me mënyrat e zakonshme të vendimmarrjes, janë të dobishme për zhvillimin e strategjive të marketingut.   Njohja është e nevojshme Hapi i parë në procesin e blerjes së […]

total